Els estudis d'enginyeria civil amb perspectiva de gènere de la UPV comptaran amb beques de la Generalitat

Les beques seran per a projecte de final de màster o de grau que incidisquen en l'àrea el transport

Guardar

Tamorlan
Tamorlan

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat becarà a estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) per a impulsar la perspectiva de gènere en l'àmbit de l'enginyeria civil.

Amb aquest objectiu el conseller Arcadi España i la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Roser Obrer, han mantingut una videoconferència amb el rector de la UPV, Francisco José Mora, i amb el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports, Eugenio Pellicer.

Així, Arcadi España ha explicat que la Conselleria "crearà unes beques, a través de la Càtedra Transport i Societat de la UPV destinades als alumnes i alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports". En total es convocaran tres beques que tindran una dotació de 700 euros al mes i una durada de sis mesos, de maig a octubre.

"La finalitat - ha apuntat el conseller d'Obres Públiques- és que les persones seleccionades desenvolupen un projecte de final de màster o de grau que incloga la perspectiva de gènere en l'àmbit de l'enginyeria civil i concretament en l'àrea del transport".

A més, ha avançat que "la Càtedra Transport i Societat crearà la Plataforma de la Dona en el Transport i té previst convocar una beca més per a dur a terme l''Estudi de la dona en el transport', com a estudi de la situació actual i poder fer propostes d'activitats de promoció".

Segons ha assenyalat Arcadi España, "els estudis de gènere apunten que les dones són les principals usuàries del transport públic, i són menys dependents del vehicle privat per a moure's, per a acudir als seus llocs de treball, a més, les ciutats s'han dissenyat entorn del treball productiu, mentre que el treball no remunerat ha ocupat un segon pla en la planificació dels espais i dels desplaçaments".

En aquest sentit, ha destacat que, amb aquestes beques, "volem incentivar que es desenvolupen aquest tipus d'estudis perquè la planificació de la mobilitat, com molts altres camps, deixe de ser una cara més de la desigualtat entre homes i dones".

Aquesta iniciativa s'emmarca en les accions que està duent a terme el departament que dirigeix el conseller Arcadi España per a incloure la perspectiva de gènere en tots els àmbits.

Finalment, el conseller ha subratllat la importància que té també l'oportunitat de combinar els coneixements teòrics amb els pràctics per a la incorporació al món professional.

Arxivat a:

Destacats