Els desconfinaments d'aules ja superen els aïllaments per positius o preventius

Actualment només estan confinats el 0,05% de l’alumnat valencià ja siga per contacte estret o per positiu

Guardar

Una mestra pren la temperatura a un alumne
Una mestra pren la temperatura a un alumne

Moltes són les veus que s'alçaven després de les festes de Nadal a favor del tancament de les escoles davant l'augment notori de casos positius de coronavirus. Ja a finals del segon trimestre educatiu, les xifres no menteixen i és que durant l'última setmana, des del 16 de febrer, només el 25,2% dels brots provenen de l'àmbit educatiu amb 332 positius, el que suposa que amb un total de 66 brots de l'àmbit educatiu, aquests són la minoria fent que els contagis, majoritàriament provenen de l'àmbit social.

No obstant això, la setmana del 15 al 19 de febrer, dels quasi 47.000 grups que hi ha en les escoles i els instituts valencians sostinguts amb fons públics, el 99,5 % ha seguit les classes presencials sense que s'haja presentat cap incidència. De la mateixa manera, dels 1.845 centres educatius que conformen el sistema educatiu valencià, n'ha conclòs la setmana sense cap aula confinada el 93 %, és a dir, 1.715 centres.

Per a això, s'ha determinat el confinament de 68 grups de 42 centres educatius, 56 grups menys que en la setmana anterior, el que suposa una caiguda del 45 % en el ritme de nous confinaments. Aquesta és la segona xifra més baixa de confinaments des de l'inici de curs. Així, s'han desconfinat 305 grups de 175 centres educatius i, des que el passat 7 de gener es van reobrir els centres educatius després de les vacances, aquesta setmana és la quarta consecutiva en la qual els desconfinaments d'aules superen els aïllaments preventius.

Per altra part, romanen confinats d'altres setmanes 146 grups de 88 centres educatius, i, per tant, el total de grups confinats en finalitzar la setmana passada ha sigut de 214 grups de 130 centres educatius. No obstant això, el total acumulat d'aules confinades es redueix un 53 %.

Les xifres mostren que dels 818.644 alumnes d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP, només hi ha un 0,3 % de positius actius, el que suposa un total de 2.243 alumnes, però que amb l'aplicació dels protocols i les mesures de seguretat, s'ha establit l'aïllament preventiu, per haver sigut contactes estrets amb positius, d'un 0,7 % d'alumnes.

El conseller Marzà va indicar en la presentació del Centre d'Innovació Educativa i Tecnologies Digitals de l'UJI el passat dimecres 17 de febrer que "la previsió de les aules és molt clara", per al que va incidir que "el problema no són les aules sinó el que passa fora dels centres". "Són un espai de màxima traçabilitat, espais de contenció i detecció de la COVID", que al mateix temps, Marzà va explicar que "s'ha vist clarament amb l'entrada a vigor de les últimes restriccions". Per a això, el conseller destaca que "s'han aplicat bons protocols, el repartiment de mascaretes de FPP2 per al professorat i els filtres purificadors d'aire de tipus HEPA-COVID". Finalment, Marzà afirma que "el protocol funciona" i insisteix que "les aules són part de la solució i per això sempre s'ha apostat i seguirem fent-ho per la màxima presencialitat":

Destacats