El Tribunal de Comptes investiga tres contractes menors de l'Ajuntament de València

Guardar

ayuntamiento valencia ep
ayuntamiento valencia ep

El Tribunal de Comptes (TC) investiga tres contractes menors de l'Ajuntament de València, per una suposada irregularitat en la facturació, que no es va ajustar a la documentació contractual per no anar acompanyades les factures de la documentació exigible, segons consta en un acte en el qual es traslladen les actuacions a la Secció d'Enjudiciament perquè es propose a un instructor que practique diligències i determine si hi ha indicis racionals de responsabilitat comptable per abast.

En la resolució, de 21 de juliol i consultada per Europa Press, es considera que els fets "pogueren ser constitutius d'un abast de cabals o efectes públics, segons el que es disposa en l'article 72.1 de la LFTCu". Els fets parteixen arran d'un informe del Ministeri Fiscal, el desembre de 2019, en el qual advertia sobre irregularitats detectades en un informe sobre l'exercici 2016 en cinc ajuntaments, entre ells, el de València.

Amb posterioritat, al març d'enguany, el fiscal es va tornar a pronunciar en el mateix sentit en entendre que s'havien advertit irregularitats que podien suposar "un menyscapte patrimonial en fons públics susceptible de generar responsabilitat comptable per abast", per la qual cosa demanava el nomenament d'un instructor que esbrinara els fets.

El grup municipal 'popular' a l'Ajuntament de València, que ha revelat en un comunicat la investigació, ha denunciat a través de la portaveu, María José Catalá, "la gravetat de l'assumpte" i l'"ús abusiu" de l'alcalde, Joan Ribó, "en la contractació a dit" al mateix temps que ha demanat "major rigor" i que s'articule un sistema de contractació "on es complisca la legalitat vigent".

"Ho portem advertint des del principi. Demanem major rigor i que s'articule un sistema de contractació on es complisca la legalitat vigent. En els sis primers mesos de l'any ja superem els quatre milions d'euros en 584 contractes a dit", ha denunciat Catalá.

La portaveu del PP recorda que el Tribunal de Comptes va advertir a l'inici de l'any en un informe que el govern de Ribó i el PSPV "era el que més emprava aquest tipus de contractació directa" i recalca que un 96,8 per cent dels contractes adjudicats en 2016 van ser "a dit".

Des del PP han assenyalat a Europa Press que podran a la disposició del Tribunal de Comptes tota la documentació que tenen sobre contractació menor en el consistori.

Destacats