El Tribunal de Comptes cita a Zafra, EMT i fiscal en les diligències obertes després de l'estafa

Guardar

flota emt ep
flota emt ep

El Tribunal de Comptes ha citat a la que fora directora d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, a un representant legal de la companyia i al Ministeri Fiscal perquè compareguen davant aquest òrgan el pròxim 24 de febrer en el marc de les diligències obertes després de l'estafa de quatre milions d'euros patida en 2019 en l'empresa.

Així es recull en una provisió, a la qual ha tingut accés Europa Press, datada el 13 de gener passat i emesa per la delegada instructora de les diligències prèvies obertes a partir de la notificació del frau al Tribunal de Comptes.

Així, en el marc d'aquestes diligències, seguides a conseqüència de les presumptes irregularitats en la disposició de fons públics pertanyents a l'EMT per un frau informàtic, que pogueren generar responsabilitat comptable, la instructora ha citat a l'exdirectiva, Celia Zafra --l'única treballadora acomiadada i a la qual un jutjat ha donat la raó i ha declarat improcedent eixe acomiadament--, perquè comparega per a la defensa dels seus interessos, al representant de l'EMT i al fiscal, per a la pràctica de la liquidació provisional que tindrà lloc en eixa data.

La notificació arriba després que el Consell d'Administració de l'EMT aprovara, el desembre de 2019 i a partir de l'acord adoptat en aquest sentit pel ple de l'Ajuntament de València, informar el Tribunal de Comptes del frau detectat en les arques de la companyia pública. El PP i Cs, en l'oposició municipal, també van portar el frau davant el Tribunal de Comptes.

Destacats