El Suprem aprecia la "urgència" per exhumar Franco i afirma que l'obra per a traure'l del Valle no precisa llicència

Guardar

franco_cruz
franco_cruz

El Tribunal Suprem aprecia la justificació d'urgència per a avalar el Reial Decret Llei del Govern que acorda l'exhumació de les restes al dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos i el seu posterior enterrament en el cementeri del Pardo-Mingorrubio. Així mateix, assenyala que l'obra, en ser acordada pel Consell de Ministres, no necessita llicència municipal.

La Sala Contenciosa Administrativa de l'alt tribunal afegeix en la seua sentència, que s'ha donat a conéixer aquest dilluns, que l'exhumació no lesiona els drets dels familiars, com és el de triar la destinació de les restes, ja que no es tracta d'un dret absolut i "pot ser limitat per raons d'interés públic" com les quals concorren en aquest cas.

Pel que fa a les obres d'exhumació, el Suprem marca el camí al jutge del Contenciós-Administratiu de Madrid que va deixar en suspens la llicència d'obres en assenyalar que no s'infringeix la legalitat urbanística perquè no el projecte presentat per Patrimoni Nacional. Explica que no és obra major ni contradiu normes subsidiàries de l'Ajuntament de San Lorenzo del Escorial, que ha informat favorablement de l'exhumació.

Destacats