EL PSPV-PSOE planteja que el comerç instal·le indicadors d'aforament en temps real

Guardar

centro-comercial-saler
centro-comercial-saler

El PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que planteja noves mesures addicionals per a garantir la seguretat sanitària en el comerç valencià, amb el compliment dels aforaments màxims permesos en els establiments a través d'indicadors que mostren en temps real el nombre de persones que es troben a l'interior dels locals. En eixe sentit, el síndic socialista en Les Corts Valencianes Manolo Mata, que signa aquesta iniciativa, ha assenyalat la necessitat de "complementar les mesures actuals amb una sèrie d'indicacions perquè el comerç valencià continue sent un lloc segur".

Així, Mata ha assenyalat que el confinament domiciliari que ha viscut la societat en els primers mesos de la pandèmia "no ha sigut neutre" sinó que ha tingut efectes "devastadors tant en l'econòmic com en el social, sanitari i psicològic". "Encara que ha servit per a disminuir el ritme de contagis, no podem oblidar que el confinament intensifica les desigualtats en multitud d'àmbits com l'educatiu o la conciliació", ha indicat el dirigent socialista que per això ha considerat que "aquesta ha de ser l'última opció i per a evitar-la hem de fer més segurs els nostres espais comuns, incloent-hi el comerç".

Per tot això, en l'escrit es demana també que els establiments "indiquen en la seua entrada i en les seues zones d'aparcament el nombre màxim de persones permeses a l'interior dels locals", en aquests moments amb un aforament màxim d'un 30%, 50% en el cas dels essencials, i que es "reiteren les mesures de seguretat sanitària contra la pandèmia com la rentada de mans, la distància interpersonal i l'ús de mascareta sanitària".

Per a facilitar la informació als usuaris, en la PNL es contempla així mateix la creació d'un cens "públic i accessible" per part de la Conselleria d'Economia "que s'actualitze en temps real i es puga consultar en la pàgina web", on s'indique l'aforament màxim permés de cada establiment, així com el nombre de persones presents a cada moment. "D'aquesta manera els usuaris podran planificar millor les seues visites i compres salvaguardant la seua seguretat i l'empresariat podrà planificar millor els seus recursos materials i humans", ha destacat Mata.

A més, amb la finalitat de facilitar la posada en marxa d'aquestes mesures en el comerç de la Comunitat Valenciana, es demana també "articular una línia d'ajudes per al desenvolupament d'aquestes i altres eines que permeten el mesurament d'aforament en temps real i la instal·lació d'indicadors", així com "garantir aquestes ajudes i ampliar les subvencions perquè el comerç puga fer front als efectes econòmics de la pandèmia". "No es tracta tant de crear més restriccions, sinó d'ajudar a garantir que les actuals mesures siguen plenament efectives, perquè el comerç valencià siga un exemple de seguretat sanitària", ha reiterat el síndic socialista en Les Corts.

Destacats