El PSPV-PSOE demana reforçar el pla Avalem Joves i la inspecció per a detectar fraus en l'ocupació juvenil

Guardar

avalem-apertura-1
avalem-apertura-1

Els portaveus de Joventut i Ocupació del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Toñi Serna i Carlos Laguna, han presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a realitzar una revisió de l'estratègia d'ocupació juvenil Avalem Joves amb la finalitat que en la seua pròxima edició es puguen "enfortir les mesures que milloren la qualitat en l'ús de joves" i potenciar l'acció de la Inspecció de Treball per a garantir a la joventut unes condicions laborals dignes i evitar fraus. Així mateix, la PNL demana posar en marxa microcrèdits o ajudes per a afavorir l'emprenedoria en aquest col·lectiu, així com millorar el servei d'orientació laboral per al procés de formació i selecció, i implementar mesures que potencien l'ús dels i les joves en el sector cultural i artístic.

"Les crisis econòmiques recents, com la crisi financera mundial del 2008, han demostrat que aquest col·lectiu es troba entre els més afectats per la desocupació", ha destacat Serna, que ha advertit que "no invertir en polítiques de joventut hui dia condueix a una falta d'innovació en el futur".

Així mateix, la diputada socialista ha celebrat que "tant des de l'àmbit autonòmic com des dels àmbits nacional i europeu s'ha començat a articular l'eixida de la crisi amb unes polítiques absolutament diferents de l'aposta per l'austeritat que en 2008 va tindre resultats nefastos" i, per això, ha cridat a revisar les polítiques d'ocupació jove per a "mantenir a la joventut en el mercat laboral, protegir-la garantint els seus drets laborals i evitar l'augment de desocupació juvenil" després de la pandèmia.

En aquest sentit, ha subratllat "la vulnerabilitat de la joventut en un moment complicat com l'actual". "Els treballadors joves estan sobrerepresentats en els sectors més afectats per la pandèmia, com el comerç minorista o el turisme, i per això és previsible que patisquen un impacte econòmic major", ha advertit, i ha considerat que "és en aquest context com més hem d'apostar per polítiques juvenils més fortes i una assignació de més fons a programes com a Garantia Juvenil o Avalem Joves".

Per part seua, Laguna ha destacat "l'aposta decidida del Consell de Ximo Puig per l'ocupació de qualitat per als i les joves, amb programes com Avalem Joves, del qual s'han vist beneficiades més de 60.000 persones joves en accions d'ocupació i formació des de 2016", i ha considerat "essencial" analitzar el pla per a "detectar les noves oportunitats que s'obrin per a evitar que la crisi recaiga sobre l'esquena de la joventut".

Així mateix, ha apostat per "enfortir el paper de les organitzacions juvenils i els interlocutors socials en el disseny de les polítiques per a ajudar a comprendre les lluites quotidianes de la joventut". "Aspirem a construir conjuntament polítiques d'ocupació jove més democràtiques i transparents que satisfacen millor les necessitats de les persones joves", ha conclòs.

Destacats