El PSPV proposa intensificar els plans d'educació sexual

Guardar

La portaveu de Sanitat del Grup Socialista en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez
La portaveu de Sanitat del Grup Socialista en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez

La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que insta a "intensificar els plans d'educació sexual davant l'augment de malalties infeccioses".

Martínez ha advertit que els joves "han perdut la por al contagi i s'han disparat els casos de malalties de transmissió sexual". A més, en un comunicat, ha remarcat la "necessitat d'incorporar la perspectiva de gènere en els programes educatius i de formació".

Segons ha informat la dirigent del PSPV en un comunicat, el text registrat en el Parlament valencià "explica com l'ús del preservatiu entre joves de 15 a 18 anys ha passat del 84% al 75% des de 2002" i, a més, ha indicat Martínez, "són majoritàriament les dones les que utilitzen mètodes barrera per por d'embarassos no desitjats".

En aquest sentit, ha insistit que "des de les administracions públiques s'ha d'intensificar els esforços per a educar en què la salut sexual és cosa de dos i va més enllà de mètodes anticonceptius, és una qüestió de salut".

Martínez ha apel·lat a "recuperar l'esperit de la campanya 'Posa-te'l, posa-li'l' "davant les dades reflectides per l'últim informe anual de vigilància epidemiològica de les infeccions de transmissió sexual a Espanya". En ell, segons ha explicat, "s'adverteix que la gonorrea s'ha multiplicat per nou en els últims 16 anys i la sífilis per més de cinc".

INCREMENTAR LES MESURES DE PREVENCIÓ

"Davant conductes de risc, les institucions no poden abaixar la guàrdia", ha alertat la també portaveu adjunta del grup socialista, qui ha demanat "incrementar les mesures de prevenció, incidint en la població més jove".

Així, en el text ha instat a la Conselleria de Sanitat, en col·laboració amb els altres departaments que puguen estar implicats, a "reforçar els plans d'informació sobre salut sexual i reproductiva, implementar els programes formatius en els centres educatius i programar accions formatives sobre les conductes sexuals de risc".

Tot això, "posant especial atenció a la perspectiva de gènere, de manera que s'estenga la responsabilitat de l'autocura sexual en la població masculina en igual mesura que entre les dones".

Destacats