El PSPV presenta la seua iniciativa "València Sense Límits" enfront de la intolerància

Sandra Gómez parla del seu model de ciutat per a València

Guardar

WhatsApp Image 2019-01-07 at 14.01.15(1)
WhatsApp Image 2019-01-07 at 14.01.15(1)

La candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, presenta la iniciativa #VLCSenseLímits, reivindicant l'accés a un habitatge digne, l'ocupació de qualitat o la igualtat de gènere per a la població valenciana, de cara a les eleccions de maig de 2019. La portaveu del grup socialista vol presentar-se com una alternativa a la intolerància i la restricció de la llibertat d'expressió per part de l'ultra dreta, que cada vegada sembla guanyar més simpatitzants.

Durant la seua roda de premsa el passat 7 de gener, Gómez va fer una crida a totes les persones progressistes i demòcrates per a parar els peus a aquells que volen atemptar contra els drets bàsics. Proposa la construcció d'una València oberta i plural amb la finalitat de frenar els radicalismes a la nostra ciutat, i assegura que "qui té millor capacitat per a fer-ho és el Partit Socialista".

Amb la seua nova iniciativa, pretén establir un diàleg consensuat per a tractar temes que realment importen a la classe treballadora, centrant-se en sis punts principals: benestar, treball, habitatge, mobilitat, cultura i llibertat.

El PSPV visitarà diversos barris amb la seua proposta

Amb la intenció d'arribar a tots els baris treballadors de la ciutat, el Partit Socialista durà a terme al llarg d'aquest mes de gener diverses presentacions, centrades en qüestions que afecten la ciutadania de primera mà.

Un tema en el qual Sandra Gómez se centra són els avanços per a la igualtat de la dona, el PSPV proposa un projecte concret per a crear la primera agència de desenvolupament local, amb el propòsit d'aconseguir la igualtat laboral real. També proposa canvis en el sector de les cures, tant de xiquets de 0 a 3 com a ancians, que generalment perjudiquen les dones, amb la proposta de passar-los al sector públic i oferir serveis gratuïts.

D'altra banda, dóna importància a l'habitatge de qualitat i la necessitat de mobilitzar als grans propietaris perquè tots els ciutadans i ciutadanes puguen accedir a un habitatge digne, per dret. A l'igual, en la proposta s'inclouen millores del transport públic, l'impuls dels vehicles elèctrics o mobilitzar la cultura valenciana.

PLA DE MOBILITZACIÓ D'HABITATGE BUIT

#València Sense Límits contempla també iniciatives en matèria de llibertats, benestar, treball, cultura i habitatge. En aquest últim apartat, com ha avançat la candidata del PSPV, es planteja la posada en marxa d'"un pla de mobilització d'habitatge buit", amb "incentius positius per a particulars" que les posen en lloguer i amb un "augment de l'Impost de Béns immobles (IBI) a grans propietaris per a evitar l'ús especulatiu".

Respecte a aquesta última iniciativa, Gómez ha detallat que està encaminada a "els grans propietaris, a les grans forquetes d'habitatges, aquells que per exemple tinguen més de deu" perquè les posen a la disposició del mercat i puguen ser llogades o comprades.

Sandra Gómez ha manifestat la "preocupació" dels socialistes per "l'augment del preu de l'habitatge, tant en venda com en lloguer," a València i ha ressaltat la necessitat d'adoptar mesures per a pal·liar aquesta situació i garantir l'accés a un habitatge digne", que "no és un luxe sinó un dret". El PSPV estima que aquest és "prioritari" i "ha d'estar garantit a tota persona amb independència dels seus ingressos".

La candidata socialista ha considerat que l'Ajuntament ha d'"usar les eines que hi ha al seu abast", tant per mitjà de "l'empresa municipal Aumsa" com dels mecanismes de "desenvolupament urbà" per a assegurar aqueix dret als valencians. Així, ha defensat les propostes que exigeixen un "percentatge d'habitatge social i públic" en determinats àmbits.

En aquest sentit, la campanya impulsada pels socialistes proposa "executar un pla d'habitatge públic que permeta reduir els problemes d'accés, especialment, de joves i classes mitjanes treballadores", "exigir el màxim legal d'habitatges públics i socials en els nous desenvolupaments de la ciutat" i un "pla contra els apartaments turístics il·legals que evite problemes de convivència i la pujada del preu dels lloguers".

#València Sense Límits resumeix el model de ciutat que Sandra Gómez defensa per a la capital valenciana, "un projecte que mira al futur" i "que deixa arrere l'immobilisme i l'especulació". La campanya busca, així mateix, una ciutat "més neta", amb "més Policia Local en els barris que tenen problemes de convivència" i amb "més parcs, jardins i espais comuns ben mantinguts".

"La campanya és com un mapa de ciutat. És el nostre recorregut per València, amb les nostres prioritats", ha afirmat la responsable municipal, que ha considerat "important" en l'actualitat que els ciutadans "progressistes i demòcrates que volen estabilitat" es mobilitzen i "isquen a votar" en els pròxims comicis enfront de "posicions i forces radicals" que "ataquen drets i llibertats".

"DEL QUE PREOCUPA ELS CIUTADANS"

Gómez ha subratllat també la necessitat "del diàleg, el consens i l'acord" i de "parlar del que preocupa els ciutadans" i no de "qüestions accessòries". "La política ha de servir per a unir i treballar pel que realment importa", ha manifestat l'edil.

Altres mesures contemplades a #València Sense Límits són la universalització de l'educació de 0 a 3 anys amb una plaça pública; acabar amb el dèficit de places en centres de dia i residències de majors, i la creació de la primera Agència de Desenvolupament Local d'Espanya centrada en la desigualtat laboral de les dones.

Arxivat a:

Destacats