El PSPV destaca la inversió de 314 milions en el sector ferroviari de la província

Guardar

La diputada socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero
La diputada socialista a les Corts Valencianes, Mercedes Caballero

La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha destacat hui que l'Executiu de Pedro Sánchez invertirà l'any vinent 314 milions d'euros en el sector del ferrocarril de la província.

Caballero ha manifestat la seua satisfacció davant el "compromís" del Govern amb el territori que, una vegada més, ha quedat reflectit en els Pressupostos Generals de l'Estat. "L'aposta de l'Executiu per a invertir fortament en el sector del ferrocarril de la província de València supera amb escreix les nostres expectatives, ja que suposa un increment del 53% respecte de l'últim pressupost", ha destacat.

En un comunicat, la dirigent socialista ha valorat "l'aposta per un sector estratègic bàsic per al desenvolupament de la província, tant per a la mobilitat ciutadana, com per a l'increment de la productivitat de l'economia".

Mercedes Caballero ha subratllat les "importantíssimes inversions" del Ministeri que dirigeix José Luis Ábalos. Unes actuacions, ha dit, que suposaran "una intel·ligent replanificació del transport de mercaderies per ferrocarril, l'empenyiment de 490 milions d'euros per al Corredor Mediterrani en el seu recorregut per la Comunitat; el desenvolupament de les terminals intermodals i logístiques amb els accessos a Ports com el de Sagunt amb 15,7 milions o la terminal València-Font Sant Lluís, amb 3,7 milions d'euros".

CORREDOR MEDITERRANI

En aquest sentit, la secretària provincial ha destacat les partides pressupostades pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a les obres del Corredor en el tram l'Alzina-Xàtiva-València, amb 176,6 milions d'euros, dels quals 93,65 milions són per a la província de València.

De la mateixa manera, "continuaran les adaptacions a l'ample internacional en el tram València-Castelló-Vandellós, amb una dotació de 367 milions, dels quals 81 seran per a la nostra província i, a més, s'inclouen 52,8 milions per a la gran operació d'integració ferroviària per a la ciutat de València, amb l'execució del canal d'accés a desenvolupar per la Societat València Parc Central", ha dit.

"El nostre transport de ferrocarril serà palanca per a millorar la nostra xarxa d'infraestructures, amb inversions sostenibles i ben planificades per a incrementar la nostra competitivitat".

CORREDOR CANTÀBRIC-MEDITERRANI

Ha destacat que "el Corredor Cantàbric-Mediterrani és una altra gran aposta del ministre Ábalos, que ha destinat 165 milions al projecte. D'ells 87,7 a la nostra província per a continuar modernitzant les instal·lacions de la línia Sagunt-Teruel-Saragossa", ha agregat.

L'impuls a la rodalia també està compromés en els PGE del 2021. La secretària de Mobilitat del CEP, Carmen Antequera, ha ressaltat aquestes inversions "que ajudaran a recuperar aquest instrument de mobilitat bàsic per a la cohesió social de la nostra província, després dels anys d'abandó del Partit Popular".

Destacats