El PSPV aposta per un marc laboral i un salari mínim únics a Europa

Guardar

candidata_europea_pspv
candidata_europea_pspv

La candidata socialista al Parlament Europeu Inmaculada Rodríguez-Piñero aposta per un marc de relacions laborals europeu "que garantisca els drets de tots els treballadors independentment d'on facen el seu treball" amb "una mateixa normativa laboral que els empare", així com per un Salari Mínim Europeu que represente almenys un 60% del salari mitjà de cada Estat membre "perquè el treball no siga un treball pobre i que no garantisca la qualitat de vida que es mereixen totes les persones".

Rodríguez-Piñero i la candidata socialista a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, han mantingut aquest matí una reunió de treball amb el comité executiu de CCOO-PV, presidit pel seu secretari general, Arturo León, on han reivindicat la necessitat que "l'aposta pel progrés, el futur i la socialdemocràcia que els ciutadans van triar el passat 28A continue diumenge que ve" 26M.

L'eurodiputada valenciana ha incidit que "ara més que mai és fonamental la participació i la mobilització a favor d'una Europa fort, unida i progressista que defense la socialdemocràcia tant en el Parlament Europeu com en la Comissió" i ha reivindicat el paper dels socialistes europeus com "l'única força política que se situa prop dels ciutadans, que els protegeix i que garanteix els seus drets socials i laborals".

Per part seua, Sandra Gómez ha reivindicat València com "la ciutat de l'ocupació de qualitat" i ha posat en valor el treball que al llarg dels últims quatre anys ha desenvolupat l'ajuntament en col·laboració amb els agents socials per a posar en marxa l'agència de desenvolupament laboral València Activa, que ha donat una nova oportunitat laboral a 5.000 valencians i valencianes i que ha permés que més de 12.000 ciutadans milloren la seua formació "per a augmentar les seues possibilitats laborals".

A més, ha mostrat el seu compromís en la defensa de "la llibertat sindical i el dret dels treballadors, també en l'àmbit públic i en el conjunt de les seues empreses". Encara que ha reconegut que encara queda molt treball per desenvolupar, "sempre tindran al PSPV i a aquesta alcaldessa socialista al seu costat en les reivindicacions socials perquè entenem millor que ningú la labor dels sindicats a l'hora de millorar el marc de les relacions laborals".

Finalment, Arturo León ha fet una crida a "donar continuïtat a les polítiques progressistes en els municipis valencians i a Europa" i ha exigit en l'àmbit europeu "un gir cap a una Europa més social i sensible cap a la defensa dels drets dels treballadors, que pense més en les persones i que no es guie només per les ordres dels mercats".

"La solució no és menys Europa, sinó una Europa més igualitària i feminista que aposte per una transició justa en el model energètic, que lluite contra el canvi climàtic i que assumisca el repte tecnològic tenint en compte la defensa dels treballadors", ha dit.

A nivell municipal, ha recordat que els ajuntaments "són l'administració de major proximitat", per la qual cosa urgeix "un major finançament municipal que millore la capacitat d'actuació per a impulsar polítiques actives i directes a la recerca d'una major ocupació de qualitat". "Són necessaris municipis més sostenibles, participatius i transparents", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats