El PSOE es reivindica en el seu 40º Congrés: "Estem més forts que mai i som més necessaris que mai"

Guardar

Instalacions del 40 Congrés del PSOE
Instalacions del 40 Congrés del PSOE

El secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha fet balanç aquest dissabte, en el 40é Congrés Federal que celebra el partit a València, dels últims quatre anys, i ha defensat que partit està "més fort que mai" i és "més necessari que mai".

"Gestió i partit", ha reivindicat Santos en la inauguració oficial del Congrés, en una intervenció en la qual no ha esmentat el seu antecessor en la Secretaria d'Organització José Luis Ábalos, del qual va prendre el testimoni el mes de juliol passat després de l'abrupta eixida de l'exministre del Govern i de la direcció del partit.

Cerdán ha destacat en el seu balanç els reptes que ha aconseguit el PSOE en aquests últims quatre anys, des del convuls 39é Congrés en el qual el secretari general, Pedro Sánchez, va recuperar el comandament del partit. Des de llavors, ha destacat, han aconseguit tirar avant la primera moció de censura de la democràcia, guanyar dues eleccions generals, les municipals i diverses autonòmiques, i fer front a una pandèmia, entre altres coses.

Per tot això, el PSOE s'ha demostrat, al seu judici, com un partit "útil als interessos del país". "Romanen els qui saben silenciar el soroll amb gestió", ha defensat, abans de descriure al PSOE com "el partit de l'ésser i l'estar".

"De l'ésser, perquè som el PSOE el partit d'esquerres que millora la vida de la gent, i estem per a ser útils i per a ajudar als que ho necessiten", ha postil·lat.

"UN TEMPS NOU"

I a continuació, ha deixat clar que també són un PSOE "compromés amb els valors de sempre" però "obrint un nou temps". "I ho fem al costat del pilar fidel d'una militància compromesa", ha enaltit.

"Som una organització en perfecte estat de revista, un partit orgullós dels seus 142 anys d'història, preparat per als desafiaments del futur i mantindre a Espanya sempre en l'avantguarda de drets", ha insistit.

Finalment, ha defensat que aquest 40é Congrés és, per tot això, una oportunitat per a fer al PSOE "més fort i útil". "Toca mirar al capdavant. A nosaltres sí que ens estan esperant", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats