El PSOE atribueix el fracàs de la negociació amb Podem a l'hiperlideratge d'Iglesias

Guardar

psoe_ejecutiva
psoe_ejecutiva

El PSOE atribueix el fracàs de les negociacions amb Unides Podem a l'hiperlideratge de Pablo Iglesias, que va quedar palés, segons el parer dels socialistes, en el retret que van rebre dels morats per considerar que no van donar valor al pas arrere donat pel seu líder dies abans de la investidura fallida de juliol.

La fallida negociació va ser objecte d'anàlisi en la reunió que la direcció del PSOE ha mantingut aquest dijous en la seua seu de Ferraz. Presidida pel líder del partit i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, va permetre Sánchez i la seua 'número dos' en el PSOE, Adriana Lastra, compartir amb els seus companys el perquè de la malmesa negociació.

Mentre el president va fer una exposició dels fets des d'una perspectiva més humana, argumentant que ell no volia repetir les eleccions però que al final no quedava una altra eixida, Lastra ha desvetlat alguns detalls de les converses mantingudes amb l'equip negociador de Podem, que dirigia el secretari d'Acció de Govern, Pablo Echenique.

En un moment de la negociació, ha explicat Lastra als seus companys de l'Executiva, Echenique es va queixar que els socialistes, amb molts anys d'història a les seues esquenes i nombrosos secretaris generals al capdavant de la seua direcció, no valoraren el pas arrere donat per Iglesias en renunciar a entrar ell en el Govern i al que la formació morada donava enorme importància.

PODEM ÉS IGLESIAS I IGLESIAS ÉS PODEM

"Unides Podem és Pablo Iglesias i Pablo Iglesias és Unides Podem", els va dir Echenique a les negociadores socialistes, segons ha revelat Lastra.

No és la primera vegada que des del PSOE es queixen de l'hiperlideratge d'Iglesias, que va impedir, segons ells, que s'imposen dins del partit visions més proclius a estudiar un acord programàtic amb el PSOE que no passara per entrar sí o sí en el Govern, com defenien EU o els Anticapitalistes.

De fet, segons fonts socialistes, en els dies previs a la investidura de juliol, el líder d'EU, Alberto Garzón, es va assabentar pels socialistes de quals eren en concret les propostes de Ministeris que aquests els estaven oferint i que l'equip negociador de Podem, aleshores compost per Echenique i Ione Belarra, no els estava traslladant.

Per aquest motiu en la negociació de setembre l'equip negociador de Podem s'ampliaria amb la participació d'EU i les diferents confluències. Açò sí, a pesar de les diferents visions dins de Podem sobre com havia de discórrer la negociació amb el PSOE, el bloc morat va romandre unit i ningú va qüestionar en públic la decisió de mantindre l'exigència del govern de coalició.

Destacats