El PPCV proposa implantar llibres electrònics gratuïts en el sistema educatiu

Guardar

beatriz gascó
beatriz gascó

El PPCV ha presentat una proposició de llei en Les Corts Valencianes per a impulsar la implantació digital en la comunitat educativa mitjançant la implantació d'un sistema de llibres electrònics gratuïts en el sistema educatiu valencià.

La portaveu d'Educació del GPP en Les Corts, Beatriz Gascó, ha defensat la necessitat d'avançar cap a un sistema de llibres digitals gratuïts per a tot l'alumnat, "i més en uns moments com els actuals en què l'ús de les noves tecnologies a les aules és clau per a no quedar arrere".

La idea és que tot l'alumnat dispose d'un dispositiu electrònic amb tots els continguts curriculars pertanyents a la seua etapa escolar a partir de 5é de Primària, que és quan acaba el procés de lecto-escriptura. Això, a més d'ajudar a reduir la bretxa digital, presenta "innombrables beneficis pedagògics", segons ha destacat el PPCV en un comunicat.

"No podem continuar veient com a revolucionari un sistema d'intercanvi de llibres de text usats que genera desigualtats entre alumnat que va a classe amb material nou i els que es veuen obligats a estudiar amb llibres que estan sent usats, per quart any consecutiu, ratllats, en moltes ocasions amb els exercicis fets i en un estat poc recomanable", ha considerat Gascó.

Per a la portaveu 'popular', existeix una "evident desigualtat" de mitjans tecnològics entre la població escolar, i per això "és necessari que la Generalitat es pose d'una vegada les piles perquè la digitalització de l'educació valenciana continua sent una de les assignatures pendents".

Davant aquesta situació, ha reivindicat que tot l'alumnat vulnerable tinga garantit un dispositiu electrònic per a "acabar amb la bretxa digital", però ha lamentat que els grups del Botànic "van votar en contra".

La diputada ha demanat al Consell l'elaboració d'un pla tecnològic "ambiciós" per a modernitzar el sistema educatiu valencià i aconseguir la "màxima equitat i qualitat del mateix" i ha instat a "aprofitar els fons europeus i del Ministeri per a traçar un pla d'acció que beneficie a tota la comunitat educativa i que tots els diners que s'invertirà no caiga en un sac trencat".

En aquest sentit, s'ha preguntat "de què ens serveix tindre bandes amples ultraràpides en els centres i col·legis digitalitzats si l'alumnat continua treballant en paper", per la qual cosa ha defensat la necessitat de fer "el pas cap al llibre electrònic, alguna cosa que demanem via esmenes en els pressupostos del 2022 i al que els grups del Botànic es van oposar".

"És essencial per a acabar amb la bretxa digital per a incrementar la qualitat de l'ensenyament, garantir l'equitat, modernitzar l'ensenyament, ajudar a les famílies i motivar a l'alumnat", ha assenyalat, al mateix temps que ha assegurat que oposar-se a aquesta mesura "evidencia quines són les prioritats d'aquest Consell, sempre amb els ulls posats en la ideologia i mai en la pedagogia".

"Malgrat que van tombar aquesta proposta a través d'una esmena de 17 milions d'euros, tornarem a portar-la a Les Corts amb una proposició no de llei perquè estem convençuts de la necessitat d'aquesta mesura per a l'alumnat valencià", ha finalitzat Gascó.

Arxivat a:

Destacats