El PPCV presentarà mocions als ajuntaments per a instar Sanitat a donar als alcaldes més informació

Guardar

isabel Bonig PPCV
isabel Bonig PPCV

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), presentarà en tots els municipis valencians una moció per a instar la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública al fet que es coordine de manera "absoluta, periòdica i permanent" amb els alcaldes de la Comunitat Valenciana i els informe d'una manera més transparent perquè la presa de decisions puga fer-se conforme a dades veraces.

Lamentablement, existeix una alarmant diferència entre les dades facilitades pels diferents organismes oficials, la qual cosa impedeix conéixer el nombre real de contagiats. Aquesta falta de coordinació en la informació no genera esperances entre la ciutadania i tampoc faciliten la labor de govern o oposició als ajuntaments, que podent adoptar mesures en pro del control de la salut pública no poden fer-lo de manera eficient en mancar de dades que aconsellen unes mesures o altres.

Per tot això, instem la Conselleria que facilite amb major velocitat les dades que afecten els municipis, perquè aquests siguen reals i oportuns. Les dades han d'actualitzar-se directament cada dia en la web autonòmica.

Així mateix, sol·licitem a la Conselleria al fet que reunisca telemàticament amb assiduïtat amb els gerents dels departaments de salut i les juntes de portaveus de tots els ajuntaments, perquè tots puguem treballar amb lleialtat en la lluita contra la COVID19.

A més, el PPCV reclamarà a través dels ajuntaments que els departaments de salut publiquen diàriament l'estat de pressió assistencial i el facen conéixer als diferents municipis per a la millor informació i col·laboració.

La contundència amb què la COVID-19 està sacsejant a la nostra comunitat en aquesta tercera ona és "extrema i la situa com un dels territoris més castigats d'Espanya". La pressió assistencial causada pel coronavirus ha aconseguit cotes "inèdites" i una sèrie de decisions que asfixien socialment i econòmicament als valencians i als diferents teixits productius.

I enmig de tota aquesta situació catastròfica, els Ajuntaments, que responen sempre de manera més directa a les necessitats de la ciutadania per ser les institucions més pròximes, s'han vist redissenyant les seues accions cada vegada que el govern autonòmic ha canviat el full de ruta.

En molts casos, "la inexistència d'informació deixa als consistoris sense capacitat no de reaccionar, ni tan sols de poder donar les oportunes explicacions. La falta de transparència i de comunicació entre el govern autonòmic i les entitats municipals se subratlla encara més quan la situació s'ha complicat en extrem, prenent aquelles decisions que no han informat convenientment els regidors municipals, independentment els seus partits.

Des del Partit Popular de la Comunitat Valenciana hem mantingut sempre i continuarem fent-ho una lleialtat institucional absoluta amb el Consell, sabent que l'interés general, està per damunt de tot. Però també és ben cert que, el Consell de Ximo Puig no pot faltar a les seues obligacions de bon govern, transparència i comunicació amb la resta d'entitats perquè, al·ludint a eixa mateixa lleialtat institucional, han de donar tota la informació d'una manera clara, concreta, concisa i coherent als qui han d'administrar-la de manera més pròxima.

Destacats