El PPCV no recolzarà els 10 milions per al transport metropolità de València

L’esmena pactada per Ciutadans no compta amb el suport del PP valencià

Guardar

Eva Ortiz e Isabel Bonig, diputada y síndica del PP
Eva Ortiz e Isabel Bonig, diputada y síndica del PP

  • Llums i ombres en les partides dels PGE para la Comunitat Valenciana
  • El Govern s'oblida de nou del transport de València
  • Montoro dóna plantó als alcaldes valencians a Madrid

La setmana passada, el portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, va anunciar que la formació taronja  presentaria una esmena de 10 milions d'euros als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al transport metropolità de València, organitzat per l'Agència Valenciana de Transport Metropolità (AVTM). Segons Giner, aquesta quantitat seria "suficient" per a la AVTM, dependent de la Generalitat Valenciana.

[caption id="" align="alignright" width="350"]Fernando Giner (Ciudadanos) Fernando Giner (Ciutadans) a València Extra[/caption]

Aquests 10 milions, no obstant, ja estan pactats entre el partit liderat per Albert Rivera i el govern de Mariano Rajoy a Madrid, i formen part d'un acord que segella el vot a favor de Ciutadans als comptes de l'Estat per a 2018. En aqueix sentit, si no existeix cap variació d'última hora, la partida de 10 milions destinada al transport metropolità valencià estarà en els PGE.

Partida que, malgrat estar pactada amb el Govern central, no ha rebut el suport del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, liderat per Isabel Bonig. Ella mateixa va anunciar dilluns passat que "en principi", els diputats valencians no donaran suport a aquests 10 milions perquè, segons la portaveu, "no existeix cap Pla de Mobilitat" per part de la Generalitat Valenciana. No obstant, va recordar que l'Executiu central sí que podria finançar el transport mitjançant ajudes de lliure concurrència.

[caption id="" align="aligncenter" width="680"] Ximo Puig (PSPV) i Isabel Bonig (PP)[/caption]

També sobre els PGE, Bonig va apuntar que el PP valencià no presentarà cap esmena perquè "estan totes les inversions importants", i va recordar que aquestes augmenten un 27%.

És necessari recordar que divendres passat, últim dia per a presentar esmenes als PGE, una delegació de la Generalitat encapçalada pel conseller d'Hisenda, Vicent Soler, va acudir al Ministeri d'Hisenda per a reclamar els 38 milions d'euros que tant el govern valencià com els alcaldes de l'àrea metropolitana consideren adequats. Després d'aquesta reunió, en la qual no va ser el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro el que els va rebre sinó la secretària general de Finançament Autonòmic i Local Belén Navarro, els responsables valencians van criticar "la insensibilitat" del Govern central amb els valencians i valencianes.

Destacats