El PPCV dubta de la capacitat del Consell per a gestionar els fons de la UE

El portaveu d'Indústria, Felipe Carrasco, denúncia que "el Consell no té cap pla real per a l'arribada de fons"

Guardar

carrasco
carrasco

El PPCV dubta de la capacitat del Consell per a gestionar fons de la UE.

Així ho ha manifestat el portaveu d'indústria del Grup Popular, Felipe Carrasco, en la compareixença del conseller d'hisenda Vicent Soler en la Comissió d'Assumptes Europeus de les Corts.

Per a Carrasco, el Consell de Puig "ha demostrat ser incapaç de gestionar de manera eficient. La Comunitat Valenciana està davant una gran oportunitat amb l'arribada de fons europeus per a la recuperació, però es necessita una reposada sòlida i no una gestió nefasta, mentides i confusió".

Per al portaveu popular, "la situació de la Comunitat Valenciana ara mateix presenta pitjors previsions de recuperació que la mitjana nacional" i ha ofert una sèrie de dades. "Mentre que la mitjana d'Espanya, augmenta el 8,23% la inversió estrangera en el segon trimestre de 2020 -respecte a 2019-, en la Comunitat disminueix el 93,4%. En el PIB només hi haurà 4 comunitats que caiguen més que la valenciana, i similars dades en desocupació. Enfront d'aquestes previsions, el Consell en relació amb l'oficina de projectes i al pla de captació de fons de recuperació, s'ha dedicat a confondre, mentir i improvisar. Primer Mata va anunciar que serien 7.000 milions d'euros per a la Comunitat, després Puig va dir al setembre que serien 21.140 milions, en la conferència de presidents va reclamar 1.640 i al novembre ja parlava de 14.000, i ara Soler diu que seran 12.000... i les últimes informacions xifren l'import a transferir – en total- a les Comunitats autònomes en 18.000 milions d'euros del pla de recuperació. Els empresaris no es fien de Puig. El ball de xifres dona poca credibilitat al govern valencià".

Felipe Carrasco ha indicat que "aquest Consell treballa molt poc. Van arribar de les vacances al setembre sense els deures fets i van enganyar a aquesta cambra amb un pla fantasma de 410 projectes, que ningú ha vist. Només han fet dues coses: la còpia i pega de projectes sectorials i prodigar-se en mitjans amb entrevistes estètiques".

El portaveu popular ha mostrat la seua preocupació "per la incapacitat del govern central, i del valencià, per a gestionar fons. En concret, en la Comunitat valenciana a hores d'ara queda per executar el 47% dels fons FEDER del període 2014-2020".

Felipe Carrasco ha assenyalat que "Puig va mentir perquè va dir que aquesta oficina no li costaria ni un euro als valencians i ja hi ha tres contractacions de tres consultores especialitzades en la captació de fons europeus a més dels sis alts càrrecs i els assessors contractats.

Finalment, Carrasco ha assenyalat que el mateix Consell reconeix per escrit que "aquests projectes no existeixen, estan en procés de redefinició. En realitat no tenen cap pla. Estan com sempre de braços plegats a veure què passa".

Arxivat a:

Destacats