El PPCV demana que el Govern incloga al sector tèxtil en les ajudes per la Covid

Guardar

Felipe Carrasco
Felipe Carrasco

El PPCV sol·licita que el Govern d'Espanya incloga al sector tèxtil en les ajudes extraordinàries de suport a la solvència empresarial pel Covid-19, tal com s'ha decidit fer amb el sector del calçat.

El portaveu d'Indústria del Grup Popular en Les Corts, Felipe Carrasco, ha assenyalat que, "igual que hem aconseguit que el sector del calçat siga inclòs com a sector damnificat per la Covid i siga possible perceptor d'ajudes públiques, el tèxtil també necessita aquesta ajuda per a sobreviure. Hi ha prop de 1.500 empreses dedicades al tèxtil, la majoria de caràcter familiar, amb 22.000 treballadors i que manejava una xifra de negoci de 1.800 milions d'euros, dels quals un 50% són destinats a l'exportació, però que ara s'està veient molt perjudicat per la crisi del coronavirus".

"No obstant això -ha continuat Carrasco- aquest sector no està inclòs en l'annex de classificació d'activitats al Reial decret llei de mesures extraordinàries de suport a la solvència empresarial, un requisit necessari per a poder accedir a les ajudes. Per això, des del PPCV sol·licitem que s'incloga a la fabricació tèxtil en aquesta classificació, ja que les restriccions comercials i socials estan tenint un fort impacte sobre el sector, llastrant la recuperació de les exportacions", ha assenyalat.

Per al diputat popular, "el sector tèxtil necessita rebre també eixes ajudes del Pla Resistir Plus pel seu esforç, la seua creació d'ocupació i el sacrifici abnegat de treballadors i empresaris en els últims mesos. El diputat popular ha acusat el Consell de "deixar només" a un sector al qual estan perjudicant d'una manera especial les restriccions comercials i socials".

"Aquesta "discriminació manifesta" d'un sector tan important per a l'economia de la Comunitat Valenciana tindrà una afectació molt negativa quant a la destrucció d'ocupació en comarques com La Vall d'Albaida, Comptat, l'Alcoià o la Costera i pot abocar al clúster tèxtil valencià a la desaparició de part de la seua cadena de valor productiu", ha afirmat.

Destacats