El PPCV demana al Govern que "desistisca" d'implantar peatges en les autovies valencianes

Guardar

Imatge d'arxiu d'un peatge
Imatge d'arxiu d'un peatge

El Grup Parlamentari Popular en Les Corts Valencianes ha presentat una iniciativa en la qual insta el Govern d'Espanya que "desistisca" de la seua idea d'implantar peatges en les autovies de la Comunitat Valenciana.

La iniciativa té com a objectiu "impedir" que es done la "punta definitiva" al sector dels transportistes de la Comunitat Valenciana, que "no pot patir més càrregues impositives al seu treball", ha manifestat el portaveu adjunt del GPP, Miguel Barrachina.

"No podem permetre que s'acabe amb els 94.000 transportistes valencians amb la imposició d'aquests peatges", ha afirmat el 'popular', que ha afegit que la iniciativa dels peatges "ha sigut un acord del Govern de Pedro Sánchez amb Brussel·les per a poder rebre els fons europeus amb els quals rega a les entitats amigues".

En aquest sentit, ha assegurat que d'aquests fons europeus "hi ha 100 milions per a remodelar les seus dels sindicats de classe com a UGT i CCOO i també sabem que s'ha rescatat amb 53 milions a la companyia àrea Venozolana Plus ultra".

Per aquest motiu, ha criticat que, amb els fons europeus, "uns es veuran molt beneficiats i altres, com els transportistes valencians, hauran de pagar més per fer el seu treball, amb el peatge en les autovies".

150 MILIONS A l'ANY

Així mateix, ha calculat que en les autovies valencianes es recaptarà pel cobrament de peatges un total de 150 milions d'euros a l'any. "Aquest és el preu que han de pagar els nostres transportistes perquè Sánchez, amb el silenci còmplice de Ximo Puig, regue de subvencions als seus amics", ha criticat.

Barrachina ha instat el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, a "posar-se del costat dels transportistes valencians", els qui "paguen un gasoil un 70 % més car que l'any passat". "Aquesta nova càrrega pot ser la fi de molts transportistes valencians", ha advertit.

Finalment, ha avançat que el GPP presentarà iniciatives per a "evitar gravar a un sector que fa que dia a dia arriben tots els productes a la Comunitat Valenciana".

 

Arxivat a:

Destacats