El PPCV acusa Marzà de falsejar les dades d'incidència de la Covid en la tornada a escola

La portaveu d'Educació, Beatriz Gascó, acusa Educació de mentir amb les baixes dels docents en els centres

Guardar

La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó
La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó

La portaveu d'Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, ha acusat Educació de "falsejar les dades de la incidència de la Covid en els centres educatius intentant transmetre una situació de normalitat que té poc a veure amb la realitat. No sabem què intenta ocultar Educació i per què s'afanyen a donar unes xifres d'incidència que saben que no són certes".

Gascó ha assenyalat que "en realitat Educació desconeix les baixes de docents perquè senzillament els professors no poden notificar-les pel col·lapse en els centres de Primària i l'embós de les altes laborals. És impossible que donen les baixes dels docents amb certesa. Mentre des de l'administració es parlava d'un percentatge de baixes entorn del 0,6%, la realitat és que la majoria de centres es troben amb les seues plantilles amb un 5% de baixa. Pel que no entenem aquesta obstinació de la Conselleria a voler mentir de manera reiterada".

La portaveu d'Educació ha assenyalat no entendre "com no s'ha habilitat un procediment extraordinari per a tramitar les baixes, anticipant-se a aquesta situació. La falta d'interés, de gestió i la nul·la previsió de la Conselleria clama el cel. Els va passar en la tornada a escola de 2021, que no van reaccionar fins a febrer, i els torna a passar aquest curs. I el greu és que, una vegada més, les conseqüències les tornen a pagar els alumnes que es queden sense fer classes".

La diputada popular ha indicat que "Puig i Marzà, obsessionats en la propaganda, encara que siga falsa, van anunciar en la vespra de Reis que tots els docents estarien amb la vacunació de reforç abans del 10 de gener quan sabien que no era cert i ara, que veuen que se'ls ha enxampat amb el carret del gelat, diuen que el 77% l'han rebuda. És una vergonya que visquen en la mentida de manera permanent. A més, s'ha donat ordre a alumnes de reincorporar-se a les classes després d'una quarantena sense fer-los una prova PCR i no sabem qui ha pres eixa decisió i baix quins criteris. És tot un complet caos".

"La falta de transparència per part de la Conselleria és preocupant. No se sap el nombre de baixes de docents en els centres públics, ni les proves PCR al professorat i alumnat, ni quan arribarà el material de protecció promés i ni tan sols el nombre d'aules confinades", ha afegit.

El grup popular ha registrat la sol·licitud de compareixença del conseller d'Educació, Vicent Marzà, perquè de compte en Les Corts de totes aquestes qüestions.

Beatriz Gascó ha conclòs que "no han previst mesures alternatives ni saben què fer, abandonant als centres a la seua sort. El material de protecció hauria d'haver arribat a principis de curs i el pitjor de tot és que ningú dona explicacions i ningú assumeix cap responsabilitat".

Arxivat a:

Destacats