El PPCV aconsegueix la unanimitat dels grups de Les Corts per a la continuïtat del Tajo-Segura

Guardar

trasvase_tajo
trasvase_tajo

El Grup Parlamentari Popular en Les Corts ha aconseguit hui la unanimitat de tots els grups a la iniciativa sobre el manteniment del transvasament Tajo-Segura després d'un acord transaccional.

El portaveu d'Aigua, José Císcar, ha afirmat que hi ha "una voluntat claríssima per part del Govern de Pedro Sánchez d'acabar amb el transvasament Tajo-Segura", i ha recordat que des del PPCV s'ha advertit en diferents ocasions "del full de ruta clar del Ministeri de Transició Ecològica per a modificar les regles d'explotació del transvasament, llevant cabals transvasables i en una segona fase augmentant els cabals ecològics del Tajo perquè hi haja menys aigua per a transvasar".

La iniciativa del GPP demana al Consell que inste el Govern d'Espanya que no es modifiquen les regles d'explotació "mentre no hi haja un consens amb els regants i mentre no s'aprove el nou pla hidrològic del Tajo, perquè sense actualitzar la informació hidrològica és molt difícil canviar una regles d'explotació", ha manifestat.

Císcar ha recordat que del transvasament depenen 100.000 llocs de treball i es reguen 44 milions d'arbres "que tenen l'efecte d'embornal de CO2 i per tant lluiten contra el canvi climàtic". Així, el diputat ha afirmat que la desaparició d'aquest transvasament "podria implicar la desertificació de molts terrenys".

El portaveu d'Aigua ha assenyalat que la modificació de les regles d'explotació que vol tirar avant Sánchez, "es caracteritza per ser inoportuna, perquè es pretén aprovar sense l'existència d'un nou Pla del Tajo que actualitze els requeriments hidrològics i ambientals de la capçalera del Tajo, infringeix obertament la Llei que va aprovar els acords continguts el Memoràndum (Llei 21/2015), trencant la proporció entre aigua destinada a proveïment i aigua destinada a regadius; i vol trencar el consens aconseguit en el seu moment per a l'aprovació d'eixes regles d'explotació en el si del Memoràndum".

Destacats