El PP vota en contra del pressupost de l'EMT "per ser irreal" i demana la rebaixa del bitllet per a incentivar l'ús

Els populars adverteixen de la deriva negativa a la qual està conduint el Govern de Ribó i PSOE la companyia de transport públic

Guardar

Bus de l'EMT
Bus de l'EMT

Els dos consellers del Grup Municipal Popular van votar ahir en contra del pressupost de l'EMT per a 2022 i van demanar una rebaixa del preu del bitllet per a l'any vinent per a incentivar l'ús del transport públic. La proposta Popular de rebaixes dels preus va ser rebutjada pels consellers de Compromís i PSOE. Mundina ha advertit que la companyia municipal de transports ha entrat en una deriva tan negativa que porta a l'EMT a una fallida tècnica.

L'Ajuntament enguany ha batut el rècord de diners injectats a l'EMT en la seua història, amb 84 milions d'euros, als quals cal sumar els 13,5 milions d'euros de l'Estat i 18,5 milions dels fons COVID. En definitiva, 116 milions d'euros pagats pels valencians perquè funcione l'EMT.

"I la gestió de Govern de Ribó amb el suport de PSOE està conduint a l'EMT a una caiguda lliure al qual no se li posa fre. Robatori de 4 milions d'euros dels comptes per falta de control i dels quals no s'ha recuperat un sol euro, però s'ha gastat 130.000 euros en advocats. Una multa de l'Agència Tributària de 10,5 milions d'euros, i una sanció de la inspecció de Treball per ús indegut de treballadors i un altre pendent de Treball per les condicions dels banys dels conductors. Un incendi de les cotxeres que arrase amb 26 autobusos i on van fallar els hidrants", va explicar Mundina qui responsabilitza a Grezzi de la situació amb la complicitat dels consellers del PSOE Sanjuan i Vàlua.

El PP revela que Hisenda desestima les al·legacions de l'EMT a la multa de 10,5 milions d'euros i hui en el consell Grezzi ha anunciat que el recorreran la decisió final d'Hisenda.

Mundina ha recordat que "al tancament de setembre de 2021 per venda de bitllets l'EMT ha ingressat 18,9 milions d'euros, figurant en el pressupost de 2021 per a quadrar els comptes del present any, uns ingressos fins a final d'any per aquest concepte de 31,5 milions d'euros.

"Per a complir amb aquest objectiu en tan sols 3 mesos l'EMT haurà d'ingressar més de 12,6 milions d'euros, no obstant això, analitzats els ingressos per aquest concepte en els tres trimestres de 2021 tancats en cap d'ells s'ha arribat a aquesta xifra, per la qual cosa un any més l'EMT tornarà a incórrer en pèrdues de la seua xifra de negocis", afig Mundina.

"A pesar que aquest 2021 ha tingut la major entrada de diners públics de la història, atès que ha rebut 74 milions d'euros de l'Ajuntament de València de subvenció ordinària, més de 10 milions d'ampliació de capital per a restablir l'equilibri financer, 13,5 milions dels PGE, i 18 milions d'euros extra del fons COVID-19", va afegir Mundina.

 

 

Arxivat a:

Destacats