El PP titlla de fracàs el Pla Edificant de Ribó i PSOE: En cinc anys només han invertit 26.014 euros dels 9 col·legis que van anunciar construir

Guardar

catala ep
catala ep

El Govern de Ribó i PSOE només ha invertit 26.014 euros en la construcció i remodelació dels nou centres docents que van anunciar construir a la ciutat.

Ni amb el pla d'infraestructures aprovat en 2016, ni amb el pla Edificant, posat en marxa en 2017, han sigut capaços de portar avant un sol projecte. Només han aconseguit en tot aquest temps pressupostar tres dels nou centres per 17 milions d'euros dels quals només han executat el 0,4%, uns ridículs 26.104 euros, tres vegades menys del que Ribó i PSOE han donat en aquest mateix temps, i a dit, a Escola Valenciana.

Ribó i PSOE porten des de 2015 a l'Ajuntament, però no va ser fins a l'any 2017, quan es va aprovar el pla Edificant per a construir o remodelar nou centres docents de la ciutat, quan van començar la tramitació per a la construcció del CEIP 106 de Malilla, l'IES de Patraix i el CEIP Sant Ángel, més la remodelació dels col·legis de CEIP San José de Calasanz, CEIP Carles Salvador, CEIP Salvador Tuset, CEIP Teodoro Llorente, i CEIP Raquel Paya.

A més, en el Pla de Construcció de col·legis a la ciutat de València es van anunciar nou actuacions, tres col·legis de construcció nova i sis de remodelació. En la memòria del Pla Edificant es van projectar inversions per a la construcció per als anys 2020 i 2021. En 2020 només es van pressupostar inversions en cinc dels centres previstos, però només s'han invertit d'ells en 2020 26.014 euros, mentre que per a 2021 haurien d'incloure's partides per a huit centres per 23,2 milions, però només s'ha inclòs els mateixos tres col·legis previstos per a 2020 sense executar.

Crítiques del PP

El PP durant la seua etapa al capdavant de l'Ajuntament va construir més de 50 centres educatius a València amb una inversió de més de 236 milions d'euros, enfront dels 0 col·legis construïts en 5 anys de Govern de Ribó i PSOE.

La portaveu del Grup Municipal, María José Catalá, ha advertit que "les xifres del pla Edificant demostren el fracàs en política educativa del Govern de Ribó i PSOE que han sigut incapaços en cinc anys d'iniciar la construcció o la remodelació d'un sol centre educatiu a la ciutat de València. Han prioritzat altres inversions i només han invertit en aquest temps 26.000 euros a construir col·legis a la ciutat".

Catalá ha assenyalat que aquesta dada "demostra l'escàs interés per l'educació per al Govern de Ribó i PSOE, quan el PP va construir a la ciutat més de mig centenar de centres educatius enfront dels 0 que porten realitzats des que governa Compromís i PSOE tant a l'Ajuntament de València com a la Generalitat".

"Ni els preocupa l'educació pública, a la qual deixa sense inversions, ni tampoc la concertada, ja que en el ple de novembre van rebutjar la moció del PP que demanava paralitzar la llei Celaá que és un vertader atac a l'educació concertada i al castellà", ha afegit Catalá.

Destacats