El PP recorre l'acord de les ajudes de menjador perquè les famílies les cobren des de l'inici del curs

Guardar

Menjador escolar
Menjador escolar

La regidora del Grup Popular a l'Ajuntament de València Julia Climent ha anunciat la presentació d'un recurs de reposició en el Consistori contra l'acord de la Junta de Govern de 6 de novembre sobre les ajudes dels Serveis Socials per a sufragar despeses de menjador escolar per al curs 2020-2021. La iniciativa del PP demana que l'Ajuntament pague a les famílies beneficiàries de les ajudes de menjador perquè puguen percebre-les "íntegrament" des de l'inici de curs.

Segons ha denunciat l'edil 'popular', l'acord recorregut "comporta una retallada de les ajudes de més de 117.000 euros a les 1.259 famílies beneficiàries". "Ribó i el PSPV no pagaran 92.322 euros als 446 nous beneficiaris, en començar a pagar-los les ajudes des del 6 de novembre, i deixarà d'abonar 25.609 euros als 813 beneficiaris prorrogats del curs passat, en començar a pagar-los des del 9 de setembre", ha criticat.

Així, el PP demana que l'Ajuntament notifique el recurs als 1.259 beneficiaris de les ajudes perquè, "d'estimar-se, se'ls augmentaria les quanties que han de percebre, i per si algun d'ells, com a part afectada, considerara la possibilitat de presentar al·legacions", ha indicat la formació en un comunicat.

Climent ha assenyalat que es tracta d'Ajudes de Serveis Socials per a sufragar despeses de menjador durant el curs 2020/2021 de les guarderies i escoles infantils de manera subsidiària al Programa de la Generalitat Valenciana. En concret, consisteix en una ajuda de 4,5 euros per xiquet de setembre a juliol. El cost aproximat per xiquet al mes és de 93 euros.

La convocatòria d'ajudes de menjador es va aprovar per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament celebrada el 31 de juliol i en el termini previst en les bases es van presentar un total de 1.894 sol·licituds, de les quals 214 es van denegar, 446 es van resoldre favorablement i 1.234 es van quedar pendents de valorar, ha precisat el PP.

Aquesta situació, ha alertat Climent, "provocarà que les famílies que finalment els adjudiquen les ajudes no cobren els mesos en què la resolució ha estat bloquejada, que de moment són setembre, octubre, novembre i part de desembre".

Per tals circumstàncies, l'edil 'popular' ha proposat que l'any pròxim es realitze una tramitació única de totes les ajudes relacionades amb l'educació, com el xec escolar, beques menjador i ajudes de material escolar, i que s'adjudiquen abans de començar el curs "per a evitar situacions com les que s'estan vivint enguany en què les famílies, moltes d'elles en una complexa situació econòmica, deixen de percebre les ajudes pels mesos de retard que acumula tramitació".

Destacats