El PP preguntarà al Govern pels assessors lingüístics escolars als quals acusa de "catalanitzar" la Comunitat

Guardar

bonig
bonig

El Partit Popular preguntarà al Govern pels assessors lingüístics escolars de la Generalitat Valenciana i que, segons afirmen els 'populars', "pregunten als menors a través de formularis, pel tipus de llengua que utilitzen no solament a les aules, sinó també en el seu àmbit personal". Unes enquestes que el PP va iniciar, amb el mateix tipus de qüestions, durant el seu mandat, per a conéixer i estudiar l'ús del valencià.

Així, el portaveu d'Educació al Senat, Pablo Ruz, ha avançat en el transcurs d'una trobada amb els mitjans, que el Grup Parlamentari Popular en el Congrés i al Senat ha presentat una bateria d'iniciatives parlamentàries "perquè aquest tipus de mesures empreses pel Consell del Botànic estan encaminades a trencar la convivència i a catalanitzar la Comunitat".

El senador ha indicat que el PP vol saber "si Pedro Sánchez i el seu Govern dóna suport que la Generalitat Valenciana atempte contra els senyals d'identitat de la Comunitat Valenciana", subratllen els parlamentaris 'populars' en el Congrés i el Senat. "Volem saber si el Govern està al corrent o si prendran mesures per a garantir la llibertat educativa en tots els col·legis de la Comunitat Valenciana", afigen.

Des del PP diuen que en aquests formularis "pregunten als menors d'edat i s'immisceixen en temes tan íntims com la llengua que s'utilitza en les festes d'aniversaris o en les llars".

El senador 'popular' adverteix que aquestes actuacions són "molt perilloses" i que amb elles es "ha sobrepassat una línia roja" en immiscir-se en els àmbits privats". Acusen el Consell integrat per PSOE, Compromís i Podem d'"imitar el pitjor", en pretendre emular un model educatiu i de convivència "que a Catalunya ha col·lapsat", han conclòs.

VOX DEMANA LA DIMISSIÓ

Sobre aquesta mateixa qüestió, la portaveu de Vox en Les Corts Valencianes, Ana Vega, ha reiterat la proposta de la seua portaveu adjunta, Plans Massó, --que va demanar la dimissió de conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà--, ja que considera que "ha creat una policia lingüística, una Gestapo per a investigar qui parla valencià i qui espanyol".

"Donem suport a la llibertat dels pares per a educar als seus fills en l'idioma que consideren. El que fa Marzà és més propi d'un règim estalinista i feixista que d'un democràtic", ha sostingut, al mateix temps que ha assegurat que no consentiran" aquestes mesures i estaran "enfront de Marzà i de les seues mesures de quiosquets lingüístics".

Per part seua, el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament valencià, Toni Cantó, ha criticat, respecte a les possibles retallades pressupostàries en el Consell en 2020, que aquests ajustos no es faran "en espies en col·legis on --el conseller d'Educació, Vicent-- Marzà posa la seua oïda per a assabentar-se de quin idioma usen els xiquets, en lloc de dedicar aqueixos recursos a traure als xiquets dels barracons".

Destacats