El PP portarà el frau de quatre milions d'euros en l'EMT a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades

Guardar

emt_autobuses
emt_autobuses

El grup municipal 'popular' a l'Ajuntament de València ha anunciat aquest dijous que portarà el cas del frau dels quatre milions d'euros en l'EMT a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè investigue les "bretxes de seguretat" que van permetre que es transferira aqueixos diners a comptes bancaris de la Xina durant un període de 20 dies, a través de la falsificació de signatures d'apoderats autoritzats a moure diners de l'empresa pública.

El regidor del PP i conseller de l'EMT, Carlos Mundina, ha anunciat aquesta mesura en un comunicat ja que assegura desconéixer si l'empresa ho ha fet, ja que "en les dues reunions del Consell no se'ns ha informat, i és una obligació legal comunicar-lo".

També el PP espera conéixer com es va produir la falsificació del correu del regidor de Mobilitat i president de l'EMT, Giussepe Grezzi, president del Consell d'Administració de l'empresa, i saber "si era habitual l'enviament de correus electrònics per part Grezzi per a donar instruccions als treballadors".

El PP, que continua mantenint la petició a l'alcalde Joan Ribó perquè destituïsca a Grezzi i li retire les funcions en la presidència com a màxim responsable de l'empresa pública, sosté que és "molt greu el robatori dels quatre milions d'euros en l'EMT com perquè no hi haja responsabilitats polítiques quan auditories independents alertaven dels riscos en els sistemes informàtics", ha afirmat la portaveu del grup municipal 'popular', María José Catalá.

Mundina i l'altra edil del PP en el consell, Marta Torrado, presentaran un escrit per a instar a l'Agència que inicie una investigació de l'ocorregut i determine "com s'han produït bretxes de seguretat tant a l'Ajuntament de València com en l'EMT".

"Hem pres aquesta determinació ja que en cap de les dues reunions mantingudes en el Consell d'Administració s'ha informat de la posada en coneixement dels fets a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades", sostenen, i han afegit que és "una obligació per part de les administracions comunicar en les primeres 72 hores i informar per a conéixer les bretxes de seguretat".

"La investigació de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades és necessària per a determinar les fallades en la seguretat i determinar els abastos de les bretxes de seguretat obertes en l'EMT per a poder suplantar identitats i aconseguir moure quatre milions d'euros a comptes a Hong Kong fins a huit transferències", ha apuntat Mundina.

RETIRADA RATIFICACIÓ DEL GERENT

D'altra banda, el PP ha anunciat que demanarà la retirada de l'ordre del dia del nomenament del gerent "com ja vam fer dimecres passat" perquè "en plena crisi de l'EMT, no és ni ètic ni estètic, ratificar i blindar al que era el màxim responsable de l'empresa, de la total confiança del regidor Grezzi".

"No sabem l'abast de la responsabilitat que tenen els màxims representants de l'empresa en el desfalc, però amb la mateixa celeritat amb la qual acomiada a una treballadora ratificarà al gerent", ha lamentat, al mateix temps que ha qualificat de "com a mínim estranya i poc prudent aquesta urgència" en el nomenament de directius, que aquest dimecres es va decidir ajornar al dilluns.

Mundina espera comptar amb el suport de la resta de consellers i "especialment dels del PSOE" per a poder retirar el punt del nomenament de l'ordre del dia. "Esperem comptar amb el suport dels consellers del PSOE com van fer en el Consell d'Administració del passat dimecres que es van oposar a aquest", ha dit.

Arxivat a:

Destacats