El PP insisteix en la necessitat “de revertir l'augment d'impostos i taxes de 2020 per a reactivar el sector econòmic

Ribó i PSOE recapten per la seua estocada fiscal 6,6 milions d'euros més d'IBI i 7,4 milions més per la taxa de clavegueram

Guardar

Plaça de l'Ajuntament de València
Plaça de l'Ajuntament de València

El Govern de Ribó i PSOE continua incrementant la recaptació per la seua estocada fiscal que van aprovar per a 2020. En el cas de la pujada de "la taxa de clavegueram amb pujades de fins al 103% ha suposat que a tancament del mes de novembre hagen recaptat 7,4 milions d'euros, mentre que en l'IBI la pujada s'ha traduït en un augment en 6,6 milions d'euros en la recaptació a un mes de finalitzar l'any", ha explicat la regidora del Grup Popular, Paula Llobet.

L'Ajuntament de València al tancament del mes de novembre ha recaptat per impost i taxes municipals més de 261 milions d'euros, d'ells el principal muntant correspon a la recaptació per l'IBI, perquè suposen 202 milions d'euros, 6,6 milions més que l'any passat en aquestes dates. De la taxa de clavegueram ha recaptat 16,7 milions d'euros, el doble que el que havia recaptat l'any passat, que suposen 7,4 milions d'euros.

El PP ha presentat diferents propostes a través de mocions per a reduir la pressió fiscal l'any 2021, però la resposta del Govern de Ribó i PSOE ha sigut sempre negativa a una baixada d'impostos. "Les iniciatives les hem presentat en la Comissió d'Hisenda i en el Ple amb l'objectiu de posar en marxa incentius fiscals i un pla de rescat per als sectors del comerç i l'hostaleria, però la resposta del Govern de Compromís i PSOE va ser votar en contra"

Llobet ha reclamat hui al govern de Ribó i el PSPV que "òbriga els ulls davant la duríssima realitat de la caiguda de l'ocupació" que està provocant la crisi sanitària del coronavirus. "El Govern de Ribó segueix la seua acanada fiscal amb les famílies i tot el teixit productiu de la ciutat mentre l'atur es dispara a València", ha afegit.

La política fiscal municipal, ha indicat l'edil popular, "és un instrument fonamental per a afavorir el desenvolupament social de la nostra ciutat, impulsar l'economia i crear ocupació". Per això, ha reiterat Llobet, "l'Ajuntament, una vegada que ja ha consumat la pujada per a 2020, hauria d'aprovar unes Ordenances Fiscals per a l'exercici 2021 que feren de València una ciutat més atractiva per als emprenedors i inversors".

Finalment, ha recordat les conseqüències de l'acanada de Ribó i el PSOE: "En 2015 cada valencià pagava a l'any 532€ de mitjana, mentre que ara ha de pagar 638€, la qual cosa suposa un increment de més de 100€ de la pressió fiscal que suportem"

Arxivat a:

Destacats