El PP insisteix a rebutjar el pressupost de 2021 de Ribó: "No ajuda a la reactivació i manté l'estocada fiscal"

Guardar

catala-pp
catala-pp

El PP a l'Ajuntament de València ha insistit aquest dimarts a manifestar el seu rebuig als comptes del consistori per a 2021, que es votarà de nou aquest dimecres en el ple municipal per a la seua aprovació definitiva. Els 'populars' han indicat que aquest pressupost "no ajuda a la reactivació econòmica" i han criticat que "manté l'acanada fiscal d'enguany amb pujades de tots els impostos i taxes".

En aquesta línia, han assegurat que "incompleix el pacte de reconstrucció" de la ciutat a partir de la pandèmia de la Covid-19 "al no destinar el 2,5 per cent a la reactivació econòmica i ha reclamat "rebaixa d'impostos i taxes" i "incrementar el suport a autònoms, pimes, comerç, hostalers i oci".

Així ho ha assenyalat, en un comunicat, la portaveu del PP a l'Ajuntament, María José Catalá, que ha exposat que el pressupost platejat pel govern local, l'executiu que conformen Compromís i PSPV, "no generarà ocupació i torna a carregar amb el sector econòmic que ja ha pagat aquest any 55 milions d'euros més d'IBI que en 2019".

Catalá, que ha recordat que en la seua aprovació provisional aquests comptes van comptar amb l'abstenció de Cs, ha agregat que el pressupost de 2021 "no augmenta les ajudes directes a autònoms, comerciants, pimes, hostalers i oci" i ha exposat que "deixa sense bonificacions d'impostos de fins a un 50 per cent de l'IBI per al sector econòmic que haja patit pèrdues per la crisi de laCovid- 19".

Igualment, la responsable 'popular' ha ressaltat que "l'acord del pressupost no inclou la suspensió de la taxa de taules i cadires de 2021 a l'hostaleria". El PP ha subratllat la "rebaixa d'impostos i taxes" que defensa i que "no es plasmarà" en aquests comptes.

"Manté la pujada d'impostos, que en 2020 ha tret de la butxaca dels valencians 30 milions d'euros, amb un augment de la taxa de clavegueram de 105%, de l'IBI a l'activitat econòmica del 13%, amb pujades de l'impost de tracció mecànica i amb l'aplicació del màxim coeficient per a l'IAE", ha comentat María José Catalá, que ha afegit que "tot, malgrat que a València hi ha més de 65.000 aturats, amb un creixement del 18% per damunt de la mitjana nacional que està en el 16%".

COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

D'altra banda, el PP ha explicat respecte al ple d'aquest dimecres, que una de les mocions que presentarà demana, "davant les greus irregularitats detectades per la Intervenció --municipal-- en l'auditoria realitzada a València Activa, fundació dirigida pel PSOE la creació d'una comissió no permanent d'investigació en el si de l'Ajuntament".

Els 'populars' han asseverat que plantegen aquesta sol·licitud "d'acord amb el que es disposa en els articles 91.3, 104 i següents del Reglament Orgànic del Ple, amb la finalitat d'esclarir els fets detectats pel Servei d'Auditoria Integral de l'Ajuntament de València sobre la Fundació València Activa i depurar les responsabilitats polítiques que dels mateixos es puguen derivar".

Igualment, el grup municipal del PP ha indicat que sol·licita "aprovar la compareixença de la vicealcaldessa --la socialista Sandra Gómez-- en la pròxima sessió ordinària del ple perquè done explicacions sobre la Fundació València Activa del Pacte per a l'Ús de la Ciutat de València i les conclusions que descriu sobre aquesta fundació l'Auditoria Integral de l'exercici 2019".EMT

Els 'populars' han apuntat, així mateix, que presentaran també en aquesta sessió plenària una proposta per a "instar al Consell d'Administració de l'EMT --Empresa Municipal de Transports-- a la reobertura de la comissió de treball per a la investigació del frau" de 4 milions detectat en la companyia amb la finalitat d'"analitzar l'"Informe de control intern i procediments els circuits de compres i pagaments a proveïdors" de l'entitat, "realitzat per la Intervenció de l'Ajuntament i, en el seu cas, modificar l'informe definitiu de la investigació".

El PP demana també que "les recomanacions realitzades pels auditors es duguen a terme de manera obligatòria en el pròxim exercici en totes i cadascuna de les entitats dependents de l'Ajuntament" que han sigut auditades, així com que "aquelles entitats l'opinió de les quals de l'informe d'auditoria de comptes haja resultat denegada per la no aportació d'informació als auditors aporten tota la documentació necessària per a ser fiscalitzades".

Destacats