El PP farà "front comú" des de tots els ajuntaments valencians per a reclamar a Sánchez que canvie el model de finançament

Guardar

mazon
mazon

El portaveu del PP en la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Carlos Mazón, ha anunciat hui que el PP farà front comú des de tots els ajuntaments per a demanar a Puig que "es banye" i reclame un canvi en el sistema de finançament i perquè pose "per damunt dels interessos del seu partit, els interessos dels valencians".

Així, ha assenyalat que la reforma de l'actual model de finançament aprovat pel llavors Govern de Rodríguez Zapatero "no és un capritx" perquè significa més finançament per a les nostres instal·lacions educatives, per a les nostres infraestructures sanitàries, per a la solidaritat, per al benestar social, per a la nostra prosperitat i per al nostre futur.

Sobre aquest tema, Mazón ha assenyalat que la Comunitat "necessita eixe finançament i no pot ser el Govern de la Generalitat, el PSPV i Compromís, callen quan governen els seus amics a Madrid i siguen extraordinàriament reivindicatius quan els qui governen no són els seus amics". Per al també President de la Diputació d'Alacant, "o es fa sempre o no és creïble, ja no hi ha més pròrroga".

Per això, el PP des de tots els ajuntaments, amb una sola veu, presentarà mocions per a dir-li al President del Govern que la Comunitat "no acatxarà el cap en la defensa del finançament que li correspon".

En aquest context el PP instarà el President Ximo Puig a "posar la seua responsabilitat com a President per davant del seu càrrec de socialista" i "a no resignar-se quan la Ministra María Jesús Montero torna a ajornar els interessos valencians. El PP no es conforma".

"Sánchez no vol que la nostra terra prospere, perquè els seus interessos i els dels seus socis de Govern no passen per la Comunitat Valenciana, i a Puig sembla no incomodar-li", ha assenyalat.

Així, el PP recordarà que és l'únic partit que mai s'ha mogut de la seua posició, l'únic que ha reclamat en la Comunitat i a Madrid justícia financera i un canvi de model. Tant és així que el PP va ser l'únic partit que va votar a favor de l'informe per al canvi de sistema elaborat en 2013 pel primer comité d'experts, mentre PSPV i Compromís van votar en contra d'un canvi que "hui reivindiquen com a necessari".

Cada vegada que governa el PSOE, el finançament es para

"Cada vegada que governa el PSOE en la Comunitat i a Espanya el sistema de finançament es para. Amb Sánchez i Puig sempre estarem infrafinançats".

Així, Mazón ha recordat que des que Pedro Sánchez és President, no s'ha convocat ni una sola vegada al Comité d'Experts per a dur a terme la reforma del model, "tota una declaració d'intencions".

Destacats