El PP exigeix la dimissió de Ribó i porten al Ple la seua reprovació per "atacar a la Policia Nacional"

La líder dels populars en el consistori, Maria José Catalá, assegura que "és injustificable que Ribó estiga al costat dels violents i done l'esquena a les Forces i Cossos de l'Estat"

Guardar

Català Jorge Gil EP
Català Jorge Gil EP

El PP farà un pas més en el ple i reclamarà ja la marxa de l'alcalde Ribó després de la "lamentable postura de suport als violents i donar l'esquena a les Forces i Cossos de l'Estat".

Al Ple de l'Ajuntament de València del pròxim dijous, els populars porten una moció de suport a la Policia i la reprovació de l'alcalde pel seu defensa dels violents i per atacar a les Forces i Cossos de Seguretat. Els populars esperen comptar amb el suport de tots els grups polítics i especialment del PSOE que dirigeix la Delegació del Govern a València, responsables de la Policia Nacional.

L'alcalde de Ribó, en la roda de premsa d'aquest matí, no rectifica, continua qüestionant l'actuació de la Policia i no condemna els actes violents que es van produir a València.

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha anunciat la presentació al Ple una moció en la qual sol·licita que tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament "condemnen sense pal·liatius els actes violents que han provocat grups de manifestants en diferents ciutats, entre elles València, durant les protestes convocades per a exigir la llibertat del delinqüent Pablo Hasél".

La moció dels populars demana la reprovació de l'alcalde Ribó. "Perquè pensem que els qui estan en les institucions no poden estar dins i fora del sistema, això és d'una esquizofrènia política absoluta, no es pot ser antisistema estant dins de les institucions", ha destacat Catalá. En aquesta línia, ha considerat "injustificable estar al costat dels violents i "donar l'esquena a les Forces i Cossos de l'Estat".

Així mateix, els populars també demanen en la seua iniciativa plenària la reprovació de l'alcalde de València per les seues crítiques a la Policia Nacional. "Amb les seues declaracions Ribó, en lloc de defensar el treball de la Policia en defensa dels drets democràtics de tots els ciutadans, va donar pàbul als intolerants i violents que ahir van cremar i van destrossar contenidors i mobiliari urbà", ha lamentat Catalá.

La moció del PP demana també instar a totes les formacions polítiques amb representació en aquest hemicicle a mostrar el seu suport i recolzar a les Forces i Cossos de Seguretat d'Estat com a garants de la seguretat pública del nostre país.

Igualment, els populars proposen condemnar tota classe de manifestació que incite a l'odi o a la violència com les lletres de les cançons del raper Hasél en les quals s'enalteix a organitzacions terroristes com a ETA, l'Engrapo, Terra Lliure o Al-Qaeda.

De la mateixa manera, el text que el PP proposa perquè siga secundat per tots els Grups polítics demana que el Consistori mostre el rebuig a les peticions d'indults per a persones condemnades per enaltiment de terrorisme i que es respecten les sentències judicials i la separació de poders del nostre país.

Finalment, la moció inclou una petició perquè l'Ajuntament reitere el seu compromís amb la qualitat democràtica d'aquest país i amb els valors que propugna el nostre Estat social i democràtic de Dret.

Destacats