El PP en la Diputació acusa el Consell d'amagar als alcaldes informació sobre la crisi

Guardar

Diputación
Diputación

El grup 'popular' de la Diputació de València ha mostrat la seua "preocupació" tant per l'evolució de la pandèmia del coronavirus com per l'"escàs suport" que assegura que estan tenint els alcaldes de la província als quals el Consell "està deixant en una situació precària a l'hora de prendre decisions i solucionar multitud de problemàtiques que estan vivint els veïns durant el confinament decretat pel Govern".

Els integrants del PP en la Diputació, que reconeixen "la dificultat del moment que viu Espanya per l'emergència sanitària", expliquen en un comunicat que estan recollint les necessitats dels seus companys alcaldes i portaveus en els diferents municipis de la província "i hi ha una queixa unànime que permet concloure lamentablement que el Consell amaga als alcaldes informació sobre l'evolució de la pandèmia del Covid-19".

Segons denuncien "hui dia, després de dotze dies des que es decretara l'estat d'alarma, els alcaldes no poden conéixer les dades segmentades de la població afectada pel coronavirus en els seus municipis. Aquesta circumstància provoca que no es puguen prendre mesures d'aïllament i desinfecció més efectives".

Així mateix, afirmen que en els municipis de petit i mitjana grandària "es podria procedir a realitzar labors de desinfecció intensives en les zones adjacents als focus on hi ha més casos de persones que han donat positiu en el test per a detectar el coronavirus i que es troben confinades en els seus domicilis". No obstant això, sostenen que amb la falta de dades actual "és impossible fer aquesta tasca i millorar les mesures d'aïllament".

Des del PP en la Diputació asseguren que els mateixos veïns "estan demanant als alcaldes aqueixa informació i mostren la seua preocupació per saber en quin grau està afectat el seu municipi i es queixen de l'opacitat en la transmissió de dades".

El PP lamenta que "el descontrol, la falta de transparència i l'absència de material de protecció són el segell d'identitat en la gestió autonòmica per a intentar frenar l'expansió del coronavirus" i subratllen que l'"autogestió" és "una realitat a la qual han d'enfrontar-se de manera obligatòria els alcaldes en aquestes setmanes on han hagut d'assumir tasques de distribució d'aliments a col·lectius desfavorits o a persones majors, al costat de grups de voluntaris i empreses que s'han prestat a realitzar una labor solidària".

"La desinfecció dels carrers, de centres municipals i de llocs on es produeix concentració de persones com l'entorn dels centres de salut també s'ha hagut de realitzar amb la col·laboració d'agricultors o bombers", han afirmat.

En aquesta línia, critiquen que l'arribada de material de protecció per als integrants de les policies locals i Protecció Civil, personal sanitari o funcionaris que mantenen la feina de casa en centres d'atenció al públic "segueix sense produir-se i molts alcaldes i portaveus han hagut d'impulsar col·laboracions amb empreses tèxtils i el moviment de voluntariat per a l'elaboració de màscares que es pogueren distribuir en els seus municipis, entre moltes altres iniciatives".

El PP demana la "màxima transparència a la Generalitat en la informació que han de fer arribar als ajuntaments" i urgeix al president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i al seu equip de govern "al fet que contribuïsquen a pal·liar l'abandó que pateixen els municipis", ja que també sostenen que des del govern provincial "no s'està actuant amb la diligència que caldria esperar en una situació de tanta necessitat".

Arxivat a:

Destacats