El PP diu que Cultura Festiva ha adjudicat a dit més de 100 contractes des que és regidor Galiana

Guardar

cabalgata-reyes-valencia
cabalgata-reyes-valencia

El regidor del Grup Popular, Santiago Ballester, ha demanat hui a l'alcalde Joan Ribó que aplique "un gir radical" al model de gestió de l'àrea de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València.

Ballester ha destacat que "Ribó continua mirant a un altre costat amb la situació de caos en la regidoria de Cultura Festiva, que es va a agreujant dia rere dia, en una gestió que hauria d'estar tramitada amb la suficient antelació i ajustada a dret en actes propis de l'Ajuntament amb dècades de tradició com la cavalcada de Reis".

A la fi del mes de febrer de 2020 l'edil de Compromís, Carlos Galiana, va assumir les competències de Cultura Festiva després de l'eixida de l'anterior responsable, Pere Fuset. Des d'eixe moment fins a la primera setmana de gener de 2021, s'han subscrit en aquesta delegació 105 contractes menors, sense pública concurrència d'empreses, per valor de 432.900 euros. "Només en tres trimestres, des que es va produir la substitució ha realitzat més d'un centenar de contractes menors en el servei de cultura festiva, malgrat no celebrar-se les Falles", ha apuntat.

Ribó porta comptabilitzats més de 15.000 contractes menors amb una despesa superior als 87 milions de €". Davant aquestes dades, l'edil popular ha criticat "l'excessiu ús d'aquesta mena de contractació" i ha destacat que "just per aquest motiu no degué eliminar-se en 2016 cap control previ de fiscalització en aquests".

Sobre aquest tema, cal assenyalar que els Informes realitzats per la Intervenció General de l'Ajuntament sobre el control del sector públic "recomana que en les adquisicions de béns i serveis superiors a 6.000 euros se sol·liciten almenys tres ofertes", ja que segons estableixen els citats informes, "en atenció al principi de bona gestió, la sol·licitud de diverses ofertes suposa justificar de manera raonable l'obtenció de l'oferta econòmicament més avantatjosa per a l'administració pública".

D'altra banda, els populars ha demanat explicacions sobre la contractació d'una empresa d'un membre de Compromís, que en tres anys ha facturat més de 64.000 euros amb l'Ajuntament de València en contractes a dit i sense concurs. "Ribó haurà d'explicar per què es va contractar aquesta empresa de Castelló d'un membre de Compromís sense concurs públic ni lliure concurrència"

Destacats