El PP denuncia que el Rialto va contractar a 55 persones per a controlar l'accés a centres de majors tancats

Guardar

marta-torrado
marta-torrado

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de València ha denunciat aquest divendres que l'equip de govern, en el marc dels programes d'ocupació de la Generalitat Valenciana, va contractar el mes de novembre a 55 persones per a atendre les entrades i eixides de les persones majors als Centres Municipals d'Activitats per a Majors "que estan tancats des de l'inici de la pandèmia i que les previsions és que es mantinguen sense funcionar en els pròxims mesos".

La regidora Marta Torrado ha defensat en un comunicat la "necessitat urgent" que l'Ajuntament impulse les polítiques actives d'ocupació, "sobretot centrades en donar una ocupació a aturats de llarga duració i a persones que més està patint els efectes econòmics de la pandèmia per Covid", però ha assenyalat que les persones contractades "han de fer un treball específic dins dels serveis municipals o en el sector públic, que estiga clarament justificat". "No sembla que en aquest cas siga així perquè els centres de majors estan tancats", ha subratllat.

L'edil 'popular' ha demanat explicacions al govern de Joan Ribó i el PSPV sobre aquestes contractacions davant els "dubtes" generats. "Hem requerit informació precisa sobre les comeses d'aquestes contractacions a través de preguntes dirigides a la Regidoria d'Ocupació, però no ens han aclarit quin treball estan realitzant, ni a quantes persones majors han atés, ni quin horari tenen aquestes persones ni on estan exercint les seues funcions si els centres de majors romanen tancats".

Davant el qual consideren "apagada informativa" de l'equip de govern sobre aquestes contractacions, el grup 'popular' va presentar al Síndic de Greuges una reclamació que va ser admesa a tràmit el passat 21 de desembre.

"Una vegada més l'Ajuntament de Ribó i el PSPV es neguen a donar informació precisa sobre la seua gestió, per la qual cosa hem recorregut al Síndic de Greuges perquè deixen ocultar-la i expliquen als valencians on estan treballant aquestes persones i en què consisteix el seu treball", ha manifestat Torrado.

Finalment, ha assenyalat que "aquestes contractacions es podien haver destinat a reforçar els Serveis Municipals que necessiten recursos humans, i no a cobrir treballs difícilment justificables quan els centres de majors estan tancats".

Arxivat a:

Destacats