El PP demana la creació d'una comissió d'Investigació pels abocaments d'aigües residuals a la platja de la Malva-rosa

Guardar

catala-pp
catala-pp

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha anunciat aquest matí, abans de l'inici del Ple, que demanarà la constitució d'una comissió d'investigació a l'Ajuntament pels abocaments d'aigües residuals que s'estan abocant des de l'emissari de Vera a la platja de la Malva-rosa. El SEPRONA de la Guàrdia Civil ha obert una investigació pels abocaments de l'emissari de Vera a les platges del nord de la ciutat.

Catalá demanarà explicacions en el Ple i la compareixença de la consellera d'Emergència Climàtica, Mirella Mollà, en les Corts Valencianes "perquè responguen de per què s'ha ocultat aquests abocaments durant més de cinc mesos sense informar els banyistes i usuaris de les platges".

Els populars també proposaran al Ple de l'Ajuntament l'aprovació de bonificacions fiscals extraordinàries de l'IBI, IAE i ICIO per a fomentar l'ocupació i reclamaren que el PSOE done suport a una moció del PP en la qual s'insta el Govern central a cedir als Ajuntaments el 14,6% dels fons europeus de reconstrucció.

L'alcalde de València, Joan Ribó, va aprovar, juntament amb 10 alcaldes de grans ciutats, exigir al president Sánchez la gestió dels fons europeus i la creació d'un fons extraordinari de 4.000 milions per a finançar als Ajuntaments i 1.000 milions per al transport metropolità.

Per això, ha apuntat Catalá, "esperem que els regidors del PSOE i Compromís donen suport a la nostra iniciativa d'exigir a Sánchez que no deixe fora als Ajuntaments de la gestió dels fons europeus de reconstrucció i que complisca amb la creació dels fons específics de finançament municipal i del transport urbanització.

Interpel·lació sobre Igualtat

Catalá interpel·larà a l'alcalde per la falta de polítiques d'igualtat reals a l'Ajuntament. El 57% dels aturats a València (més de 68.000 en total) són dones, "per la qual cosa els demanem des del Consistori es treballe els 365 dies de l'any i no sols el 8 de març darrere d'una pancarta".

La portaveu popular considera "vergonyós" que Compromís no haja demanat perdó després de la sentència que condemna a l'exmarit de la vicepresidenta Oltra per abusos a una menor de 14 anys. "La senyora Oltra no pot anar ara d'heroica víctima, quan la víctima és la xiqueta de 14 anys que va seguir avant amb valentia malgrat que la conselleria la va deixar sola i només li va creure la fiscalia"

Destacats