El PP demana la compareixença urgent de Puig perquè explique si estan arribant migrants de Canàries

Guardar

migrantes cruz roja
migrantes cruz roja

El PP ha reclamat la compareixença urgent del president de la Generalitat, Ximo Puig, perquè responga "si és veritat que estan arribant vols amb migrants a la Comunitat Valenciana des de Canàries" i "per què els oculta" i exigir-li, en cas que de no ho sabera, que demane explicacions al Govern de Pedro Sánchez.

Sobre aquest tema, la presidenta del PP, Isabel Bonig, en roda de premsa, ha qualificat d'"indignant" el que està passant i ha assenyalat que "si això és greu, és moltíssim més greu que es faça en un moment de crisi sanitària" quan "tots hem de complir les normes perquè ens juguem moltíssim". Per això, ha demanat "més mitjans, PCR i personal".

Bonig ha assenyalat que han reclamat la compareixença de Puig deu per a "saber si és veritat que estan arribant migrants i com vénen, perquè algú pagarà els bitllets, els pujarà als avions i ordenarà que vinga a la Comunitat, i on estan totes aquestes persones".

En eixe sentit, ha recalcat que estem en una crisi sanitària i hi ha una normes de Salut Pública que "tots hem de complir". Per això, ha urgit a Puig al fet que informe si aquests migrants vénen amb proves PCR fetes o se'ls fa ací, i en el cas que donen positiu "on guarden la quarantena perquè es complisquen els protocols i no hi haja contagi massiu".

En aquesta línia, ha qüestionat si el president ha anomenat als alcaldes de les poblacions afectades per a assegurar-los que els migrants vénen amb "totes les garanties sanitàries". "És tan summament greu que Puig ha de respondre i explicar totes aquestes qüestions i si no sabia res que demane explicacions al Govern", ha recalcat.

En eixe sentit, ha assenyalat que esperava que Puig convocara a la premsa per a donar explicacions igual que "es va fer la foto amb l'arribada de l'Aquarius, però com no ho ha fet demanem la seua compareixença perquè ens preocupa molt aquesta situació. És indignant, són éssers humans", ha postil·lat.

Així, ha lamentat que la política de Sánchez, Puig i la seua vicepresidenta Oltra ha deixat als migrants rebuts del vaixell Aquarius "d'herois a oblidats en només dos anys, com ells mateixos es lamenten" i sobre aquest tema ha criticat que aquests 'ximoanuncis' "afavoreixen a les màfies". "No es juga amb l'esperança dels qui fugen i després se'ls abandona a la seua sort, això no es pot fer", ha recriminat.

Destacats