El PP demana inversions en el Monestir de la Valldigna davant "l'abandó del tripartit d'esquerres"

El portaveu de cultura Luis Martínez demana executar el pla director del Monestir

Guardar

El portaveu de cultura del Grup Popular, Luís Martínez
El portaveu de cultura del Grup Popular, Luís Martínez

El Partit Popular ha demanat inversions en el Monestir de la Valldigna davant "l'abandó en què el tripartit d'esquerres" ha deixat al complex cultural. En concret, el PP ha presentat una proposta en Les Corts per a "executar, amb la direcció i col·laboració de l'arquitecte restaurador, el Pla director del Reial Monestir de Santa María de la Valldigna, tal com contempla l'article 57 de l'Estatut d'Autonomia, amb la dotació pressupostària necessària en l'exercici 2022".

El portaveu de cultura del Grup Popular, Luís Martínez, ha acusat el tripartit d'esquerres d'abandonar el complex de la Valldigna a la seua sort. "En sis anys a penes han fet res pel seu manteniment. Només han actuat davant les ensulsiades de dos arcs en el monestir, quan no han tingut més remei. Això sí, ara presenten una proposició de llei sobre la Valldigna en Les Corts buida de contingut real, per a llavar-se la cara, però la realitat és que no han fet res".

En aquest sentit, Martínez ha anunciat que el PP presentarà esmenes a aqueix projecte de llei del Botànic "per a sol·licitar un augment d'inversions i evitar l'eliminació de la figura de l'arquitecte restaurador de l'actual text".

Luis Martínez ha assenyalat que "no entenem com van votar en contra de dotar amb fons suficients per a reprendre actuacions en 2022, una tasca que ha de dur a terme el restaurador actual, l'especialista a qui volen eliminar en la llei. Exigim que de manera urgent es doten els fons per a consolidar un lloc emblemàtic per a tots els valencians. La deixadesa i desídia del govern valencià poden provocar que quan vulguem actuar siga tard i es tire per terra tot l'esforç realitzat en les últimes dues dècades per a la seua rehabilitació i posada en valor".

Destacats