El PP demana documentació per a "demostrar" la suposada imposició del valencià

Insisteix a conéixer el nombre de queixes interposades en els últims quatre anys per "imposar el valencià fora de l'horari lectiu"

Guardar

Beatriz Gascó PPCV
Beatriz Gascó PPCV

El PPCV ha sol·licitat al Consell documentació per a "demostrar" que la Conselleria d'Educació "obliga els centres educatius valencians a aplicar un Projecte de Normalització Lingüística (PNL) basat en una norma declarada il·legal pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV)".

Així queda reflectit en la bateria de sol·licituds plantejades per la portaveu d'Educació del PPCV, Beatriz Gascó, per a conéixer "quina és la finalitat real d'obligar als centres al fet que temporalicen quan faran la cartelleria, els actes de graduació, les extraescolars o les obres de teatre en valencià", ha indicat el PP en un comunicat. Així, els 'populars' es pregunten si l'objectiu és que totes aquestes activitats "s'acaben fent en valencià en tots els centres".

Gascó ha assenyalat a més que el formulari que pretén "espiar" als escolars valencians en l'ús de la llengua "està inclòs en el Decret de plurilingüisme que va ser tombat pel TSJCV per considerar-ho il·legal, la qual cosa demostraria que la Conselleria estaria instat als centres a incomplir les sentències judicials i a actuar al marge de la llei".

Sobre aquest tema, ha sol·licitat a la Conselleria "que explique per què no va mantenir els plans de normalització lingüística del Decret de plurilingüisme del 2012, tal com els havia indicat la Justícia".

A més, el PP ha sol·licitat documentació perquè Educació aclarisca "qui s'encarregarà d'espiar l'ús de valencià en els centres, com el farà i quines conseqüències podria tindre el que un centre no complira amb alguns dels requisits recollits en el formulari".

"Què ocorrerà si un centre es nega a fer els actes de graduació en valencià o qualsevol altra activitat que estiga fora de l'horari lectiu?", ha preguntat Gascó.

"IMPOSAR EL VALENCIÀ"

La portaveu d'Educació del PP ha assenyalat que "és necessari saber el nombre de queixes que s'han interposat per imposar el valencià fora de l'horari lectiu en els últims quatre anys fins a la data de la resposta d'aquesta sol·licitud de documentació" i ha preguntat al Consell si pensa fer modificacions en els qüestionaris "si hi ha centres o famílies que l'exigeixen".

En aquesta línia, els 'populars' han instat al Consell a "esclarir si convertir a tots els centres en monolingües no significaria la fi de la pluralitat i la llibertat que havia imperat en els centres educatius fins a l'arribada del Botànic".

Tot això, amb l'objectiu d'aclarir "si el Consell té la intenció que la totalitat dels centres utilitzen el valencià en tots els àmbits educatius, els lúdics i els pedagògics".

Destacats