El PP demana a Ribó un pla de rescat per a l'hostaleria i l'oci nocturn

Guardar

catala
catala

La portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha demanat a l'alcalde de València, Joan Ribó, un Pla de Rescat per a l'hostaleria i el sector de l'oci nocturn amb més ajudes i un pla integral de bonificacions i incentius fiscals i exoneració de taxes municipals si no poden donar servei "davant el nou escenari al qual s'enfronta al sector". "Les ajudes anunciades aquesta setmana pel govern municipal es queden molt curtes", ha lamentat.

Catalá ha apuntat que 1,6 milions d'euros "no frenaran la sagnia de tancaments i acomiadaments dels quals ja està avisant el sector davant les noves mesures que s'han aprovat per a frenar l'expansió del virus", ha indicat el PP en un comunicat.

"Hem d'ajudar a tapar aquesta sagnia i, per això, insistim en un pla potent que injecte liquiditat a un sector tan important com el sector serveis, que suposa el 75% de la població activa d'aquesta ciutat i on l'hostaleria dona molta faena a veïns de la ciutat", ha afegit.

En aquest sentit, la 'popular' ha remarcat que el sector "està patint un any horrible a causa de l'acanada fiscal aprovat pel govern de Compromís i PSPV d'una pujada d'impostos d'entre el 3 i el 13% de l'IBI, el 100% de la taxa del clavegueram i fins al 40% de la taxa de taules i cadires".

Sobre aquesta última, ha criticat que el govern municipal "va tardar mesos a suspendre-la" i "no ha retornat el recaptat en els primers mesos, la qual cosa haguera sigut un bon gest". Així, ha puntualitzat que fins a juliol el govern municipal ha recaptat en IBI comercial, industrial, oci/hostaleria, espectacles i oficina "un total de 50,8 milions d'euros a través de quasi 3.000 rebuts".

Catalá ha defensat que el PP ha presentat diverses iniciatives en el ple de l'Ajuntament "perquè aquests sectors tan damnificats per la crisi no pagaren les taxes pels serveis municipals durant el temps que han romàs els seus establiments tancats per l'estat d'alarma".

No obstant això, ha denunciat que Compromís i el PSPV "sempre l'han rebutjat", però "han d'entendre que ara ens enfrontarem a un escenari més complicat".

La portaveu del grup municipal popular ha insistit en la realització de PCR massives "com estan fent altres ciutats com Madrid i Barcelona, davant les dades molt preocupants que registra València".

"Ribó hauria de començar ja a repartir mascaretes gratuïtes, com han fet altres alcaldes, sobretot als col·lectius vulnerables perquè hi ha moltes famílies que no poden afrontar aquesta despesa tots els mesos", ha finalitzat Catalá.

Destacats