El PP demana a Puig "que desperte" i faça eixir a la Comunitat de l'últim lloc en vacunacions

El portaveu de Sanitat, JJ Zaplana, assenyala que la Comunitat està 2.500 vacunacions per sota de la mitjana nacional

Guardar

vacunación coronavirus COVID europa
vacunación coronavirus COVID europa

El portaveu de Política Social del Grup Parlamentari Popular (GPP), ha sol·licitat al president Puig "que desperte" i faça eixir a la Comunitat Valenciana de l'últim lloc en vacunacions perquè "ens va la vida en això".

El diputat ha criticat que hem passat "de la supervacunació de la qual parlava Puig a la infravacunació, de la vacunació massiva, dels 'vacunódromos' a l'anècdota, ja que el Consell fa una setmana parlava de vacunar a 116.000 persones i avui el nombre real ens deixa en evidència davant tota Espanya".

El portaveu de Sanitat del PPCV ha enlletgit al Consell que hi haja més de 227.000 dosis de vacunes emmagatzemades i per injectar. "Per què no estan vacunant amb la resta de vacunes?". Així, ha explicat que el ritme de vacunació nacional per cada 100.000 habitants està dos punts per sobre de la Comunitat Valenciana. "Anem 2.500 vacunacions per sota de la mitjana, som els últims de totes les CC.AA i a aquest pas i amb aquest ritme, els valencians seran els últims espanyols de tota Espanya a estar immunitzats".

José Juan Zaplana ha explicat que el total de vacunes injectades en relació amb les rebudes en la Comunitat és del 78,9% i la mitjana nacional està en 84,8%. "De 17 CCAA estem en la posició 15, estem cinc punts per sota de la mitjana nacional, algú hauria d'assumir responsabilitats i anar-se'n a casa".

Segons ha explicat, quan encarem la recta final per a les festes de Setmana Santa, "només tenim el 3% de les persones de la Comunitat Valenciana vacunades, quan el president Puig es va comprometre a tenir el 70% de valencians vacunats a l'estiu. Si no ha estat capaç de vacunar més que al 3 de cada deu valencians en tres mesos, com espera vacunar al 67% en el trimestre vinent?", ha preguntat.

Així, ha criticat que el president de la Generalitat apel·le ara al criteri dels experts i no polítics per a la presa de decisions quan "totes les seues decisions han estat polítiques i quan no existeix cap comité d'experts organitzat pel Consell com així va confirmar en una resposta parlamentària el PPCV. Ens pren el pèl una vegada i una altra".

Arxivat a:

Destacats