El PP de Català demana destinar fons estatals i europeus a les Societats Musicals Valencianes

Guardar

fsmcv1
fsmcv1

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, i la regidora Julia Climent, s'han reunit amb els representants de la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València (COSOMUVAL) amb el seu president Miguel Hernádez i dos membres de la junta Manolo Asensio i Manolo Teruel i el president comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Domingo Carles.

L'objectiu de la mateixa és conéixer com està afectant la pandèmia per COVID en el funcionament de les bandes de música. La reunió va ser en la seu d'Unió Musical L'Horta de Sant Marcel·lí, en ple barri de Sant Marcel·lí. Els populars es van comprometre a donar suport a qualsevol iniciativa de la coordinadora des de l'Ajuntament de València.

En l'actualitat, ha explicat Catalá, "a València hi ha 36 societats musicals amb les seues respectives escoles de música, que estan integrades en el teixit social de cada districte de la ciutat, i que han vist minvats notablement els seus ingressos i necessiten un nou impuls, a través del suport de les administracions públiques, per a recuperar progressivament la seua activitat amb seguretat i garantint les mesures preventives necessàries en l'actual context sanitari".

Sobre aquest tema, la portaveu popular ha manifestat el seu suport a la proposta perquè les Societats Musicals de València articulen un projecte cultural, vinculat a la formació musical i la inclusió de la dona en la música com ja estan fent les societats, que puga optar als fons europeus NextGenerationEU, un finançament de la Unió Europea que tenen com a objectiu ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia de coronavirus.

Les 36 societats musicals de la ciutat de València ha destacat Catalá, "formen part del teixit social i del patrimoni cultural dels nostres barris i necessiten generar nous recursos econòmics per a reprendre la seua activitat, i per a això és fonamental que puguen optar a rebre ajudes dels fons estatals i europeus".

Quant a l'activitat musical a la ciutat, Catalá ha anunciat que "el Grup Popular demanarà a l'Ajuntament que es recuperen els concerts dominicals del mercat de Colón i que s'habiliten nous espais i pèrgoles a la ciutat on fer actuacions musicals a l'aire lliure.

Destacats