El PP català copia la llei de plurilingüisme que a la Comunitat ataca

La formació a Catalunya proposa un mínim del 25% d’hores lectives en català, castellà i anglès

Guardar

Eva Ortiz e Isabel Bonig, diputada y síndica del PP
Eva Ortiz e Isabel Bonig, diputada y síndica del PP

El PP de Catalunya ha presentat una proposició de llei en el Parlament amb moltes de les característiques que posseeix la normativa de Plurilingüisme aprovada el passat mes de febrer en els Corts Valencianes i que tanta crítica ha rebut per part dels populars valencians. El PPCV, de fet, ha sigut el banderer de la "llibertat educativa" dels pares i mares enfront del que consideren "una imposició del valencià" en les aules de la Comunitat Valenciana.

La proposta presentada en el Parlament català estableix que el temps d'ús vehicular del català i del castellà serà de, almenys, el 25% del total d'hores lectives. Respecte a l'anglès, el que proposen els populars catalans també és un mínim del 25% de les hores lectives. En aquest sentit, la normativa aprovada a la Comunitat Valenciana és molt similar. L'única diferència resideix en que la valenciana estableix que el temps dedicat a continguts en llengua estrangera pot oscil·lar entre el 15% i el 25% de les hores lectives.

Així mateix, en tots dos textos legislatius es diu que el percentatge restant del temps lectiu es puga distribuir de forma lliure per a les llengües oficials o estrangeres, tenint en compte les circumstàncies sociolingüístiques de l'alumnat de cada centre i les preferències de les famílies i dels consells escolars.

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Isabel Bonig[/caption]

Per això, durant la seua compareixença en les Corts la setmana passada, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va acusar a la lideresa del PP valencià, Isabel Bonig, de "populisme lingüístic". Añadío que el PPCV es troba molt nerviós i els va recordar que "els nervis es combaten amb valeriana". "Com és possible que el que és bo a Catalunya ací no?", es va preguntar el titular de la Generalitat.

El PP li va respondre, mitjançant la seua diputada Beatriz Gascó, que l'Estatut de Catalunya és diferent al de la Comunitat, i a més li va recordar l'última sentència del TSJCV que demanava anul·lar el decret de Plurilingüisme ja derogat per la Conselleria de Vicent Marzà.

Destacats