El personal sanitari valencià denúncia 65 agressions físiques entre gener i setembre

La Generalitat ha presentat aquest matí una campanya de conscienciació enfront d'aquestes agressions

Guardar

hospital
hospital

Un total de 405 professionals de la salut han denunciat entre els mesos de gener i setembre d'aquest 2020 agressions tant físiques com verbals en la Comunitat Valenciana. Concretament, un 16% dels denunciants han sofert agressions físiques, sent les dones d'atenció primària el sector amb més incidència.

Aquestes dades s'han conegut aquest matí en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat, on el president Ximo Puig i la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, han presentat la campanya de conscienciació enfront de les agressions al personal sanitari. Es tracta d'una iniciativa que busca mostrar una realitat desconeguda pel conjunt de la ciutadania i valorar el treball dels professionals sanitaris.

El president Ximo Puig ha reconegut als professionals com "el pilar fonamental del sistema sanitari" i veu necessari aquest tipus d'iniciatives per a "fer un pas cap endavant i mostrar situacions ocultes que estan passant, encara que semble increïble". Puig ha reconegut que "tot és millorable" i ha destacat que cal accelerar els processos de llistes d'espera i atenció, advertint que malgrat que "ens queden mesos molt difícils mai és justificable la violència física o verbal".

Puig ha recordat que "d'açò terrible que estem vivint, eixirem. La ciència està avançant molt, ja veiem la llum al final del túnel, però queden mesos molt difícils i per a afrontar aquesta temporada amb major tensió assistencial, hem de llançar un missatge a la societat: no podem agredir als que ens cuiden".

Durant l'acte han comparegut Juan José Tirado, president del Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana, i Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València, els qui han agraït la iniciativa i han advertit que en aquest any es pot arribar a tocar sostre en aquesta problemàtica.

Juan José Tirado ha manifestat la "realitat" que sofreixen molts professionals sanitaris, en relació amb agressions, i ha advertit que "és una realitat que amb educació podrem superar". Per part seua, Mercedes Hurtado ha indicat que és una època "molt complicada" per al personal sanitari per la pandèmia, per la qual cosa es treballa "colze a colze" per a intentar superar-la. "Els pacients venen a vegades nerviosos perquè les consultes estan saturades, però res justifica una agressió a una persona que cuida de la teua salut", ha recalcat.

Arxivat a:

Destacats