El Partit Popular portarà en el seu programa electoral la derogació de la Llei de Funció Pública del Botànic per a eliminar el requisit lingüístic

El diputat popular Rovira critica que els partits del Botànic "no vulguen reconéixer que la Comunitat Valenciana és rica i heterogènia, on es parla castellà i valencià"

Guardar

bonig votando 2019
bonig votando 2019

El diputat del Grup Popular a les Corts José Antonio Rovira, ha afirmat avui que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana "portarà en el seu programa electoral la derogació de la Llei de Funció Pública del Botànic per a eliminar el requisit lingüístic i permetre la continuïtat dels interins als quals el Botànic vol tirar al carrer".

Rovira s'ha pronunciat així en el debat i votació del dictamen sobre el Projecte de Llei de la Funció Pública. El diputat ha manifestat que la Comunitat valenciana "sempre ha estat bilingüe, però el Botànic la vol convertir en monolingüe" i ha afirmat que Compromís "té un camí molt clar, és qui té el full de ruta i el camí final són els Països Catalans".

Rovira ha assenyalat que en 2016 es va començar a treballar aquesta llei. "Han passat cinc anys i durant aquest temps ha passat una cosa: el requisit lingüístic, que ficaran sota manga en un reglament que sembla haver guanyat Oltra en la disputa que tenia amb la consellera Bravo".

El diputat ha criticat que els partits del Botànic "no vulguen reconéixer que la Comunitat Valenciana és rica i heterogènia, on es parla castellà i valencià". "El Botànic pretén imposar el valencià a tots i qui dirigeix aquesta línia és Compromís, mentre que el PSPV fa el paper de ximple útil. És Compromís qui té un full de ruta clar de construir una nació valenciana independentista, a imatge del que es pretén a Catalunya. És un model sigil·lós, pas a pas", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats