El Partit Popular denúncia l'abandó de la primera font pública d'aigua potable de la ciutat: “El Negret ja no és tan negret”

Inaugurada el 19 de novembre de 1850, l'emblemàtica Font del Negret es troba en la plaça del mateix nom, en ple barri del Carmen

Guardar

PHOTO-2021-09-12-10-40-52
PHOTO-2021-09-12-10-40-52
La regidora del Grup Municipal Popular, Julia Climent, ha denunciat aquest matí el lamentable estat en el qual es troba la Font del Negret, en ple barri del Carmen. Com assenyala Climent, la brutícia s'acumula en la figura del xiquet, ocultant el característic color fosc que dóna nom tant a la font com a la plaça en la qual se situa. La falta de manteniment brilla igualment per la seua absència en tot l'entorn: no s'ha reposat ni el reixat artístic que a l'origen envoltava la font ni un dels tarongers amargs que donen ombra a la plaça, gran part de les rajoles perforades que delimiten el perímetre del conjunt s'han després i per tot el sòl abunden les branques, els plàstics i les burilles."Aquesta és una mostra més de la desídia a la qual, per desgràcia, ens té acostumats el Govern municipal en la conservació del patrimoni històric de la nostra ciutat", ha assegurat la regidora popular Julia Climent, qui ha instat l'equip de govern a reaccionar d'una vegada i a intervenir, amb caràcter urgent, en la Font del Negret per a esmenar totes les deficiències que presenta en l'actualitat, netejant la figura central, a fi de recuperar el seu color original, i millorant el manteniment de la jardineria dels limítrofs. "El Govern municipal no pot seguir instal·lat un minut més en la parsimònia més absoluta mentre el patrimoni escultòric de la ciutat es deteriora per moments", ha manifestat l'edil popular.Com recorda Júlia Climent, la Font del Negret se situa en un dels punts més concorreguts del barri del Carmen i en un eix turístic estratègic com és el Carrer Calatrava, en connectar el Palau de la Generalitat amb la Llotja de la Seda. Realitzada en 1850 en fosa de ferro, es tracta de la primera font pública d'aigua potable de la ciutat de València. Rep el seu nom del xiquet nu que la presideix, subjectant una gran petxina amb assortidors d'aigua. Aquesta se situa sobre un pedestal de pedra decorat amb un mascaró en cadascun dels seus costats. La figura del xiquet seria substituïda un segle després i, en concret, en 1955, sent la peça actual obra de Luis Roig d'Alós, pare de la igualment restauradora Pilar Roig Picazo.

Arxivat a:

Destacats