El Govern insta a no accelerar la desescalada fins que la incidència no estiga per davall de 50

Guardar

montero-madrid
montero-madrid

La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero, ha instat a "no baixar la guàrdia" malgrat la "bona tendència" de la tercera ona de la pandèmia de COVID-19 i ha instat les comunitats autònomes a no accelerar la desescalada fins que la incidència a 14 dies per 100.000 habitants no se situe per davall de 50. Segons les dades facilitades per Sanitat aquest dilluns, en aquests moments es troba en 252.

"No podem baixar la guàrdia. Estem eixint d'eixa situació de risc extrem però encara preocupa i, per tant, fins que no arribem a xifres d'incidència per davall de 50 no podrem prendre mesures de relaxació", ha ressaltat Montero en roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres.

Per això, i malgrat "la bona tendència de la tercera ona", la portaveu de l'Executiu ha insistit en "les mesures de prudència i precaució" així com en la "seguretat" de la desescalada de les comunitats autònomes.

Sobre les vacunes, Montero ha ressaltat que Espanya "és un dels països amb major ritme de vacunació". "Ahir vam superar els tres milions de dosis. Ens permet mirar amb esperança el futur però aconsella la prudència i ser molt cauts en les mesures de relaxació", ha reblat.

Destacats