El Govern del Rialto podria repetir coalició si hi haguera eleccions municipals

Compromís i PSPV serien els partits més votats i Podem podria tornar a entrar a l’Ajuntament

Guardar

Acord Govern del Rialto-7
Acord Govern del Rialto-7

El Baròmetre Municipal d'Octubre de 2020 s'ha centrat, en aquesta ocasió, en la política i en la gestió de la pandèmia, i el resultat ha sigut molt favorable per al Govern del Rialto. De fet, si hagueren eleccions municipals, València tindria moltes possibilitats de repetir el govern de coalició entre Compromís i PSPV. Però, a més, Podem podria tornar a entrar a l'Ajuntament amb representació política.

Així, d'acord amb aquesta enquesta ciutadana, Compromís i PSPV serien el primer i segon partit més votat en aquests moments – 17,7% i 14,9% - seguits del Partit Popular – el 10,9% de les persones enquestades el votarien – que se situa molt per damunt de la resta de partits de l'oposició – el 5,5% de les persones enquestades votarien a Ciudadanos i el 3,8% a Vox –. Quant a Podemos – EUPV el votarien el 6,4%.

Però, a més, la coalició entre Compromís i PSPV, amb independència dels vots, també han aprovat en la valoració ciutadana. Així, com va explicar el regidor de Gestió del coneixement, Carlos Galiana, durant la presentació dels resultats del baròmetre, "el 47,8% valora bé o molt bé el govern municipal conformat per Compromís i PSPV, i tant l'alcalde, Joan Ribó (Compromís), com la portaveu del PSPV-PSOE i vicealcaldessa, Sandra Gómez, han resultat aprovats en la valoració ciutadana". En canvi, els tres líders de l'oposició – PP, Ciudadanos i Vox – suspenen la seua gestió.

En aquest sentit, mentre Ribó i Gómez trauen una puntuació de 5,4 i 5,5, els líders de l'oposició són valorats amb un 4,6 per a la líder popular María José Catalá, un 4,5 per a Fernando Giner de Ciudadanos i, finalment, Vox, encapçalat per José Gozalbo, trau la pitjor nota amb només un 4.

Respecte a la popularitat dels líders dels diferents partits polítics, l'alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), és el més conegut – el 96,4% dels enquestats saben qui és -. Li segueix la líder del PP, María José Catalá, amb un 33,9% i Sandra Gómez (PSPV) amb un 31,1%. Finalment, només el 16,3% de les persones enquestades coneixen a Fernando Giner (Cs) i el 10,3% a José Gosálbez (Vox).

L'enquesta s'ha realitzat sobre una mostra de 1.320 entrevistes entre la ciutadania valenciana, l'únic requisit de la qual era estar empadronada a València i ser majors de 18 anys. Totes les dades poden consultar-se de manera detallada a la web de l'Oficina Municipal d'Estadística.

Destacats