El Consell Nacional del Bloc aprova que el seu congrés puga celebrar-se per delegats

Guardar

agueda_bloc
agueda_bloc

El BLOC-Compromís ha celebrat aquest dissabte un Consell Nacional amb un únic punt i de manera telemàtica per a votar una esmena al reglament precongressual de manera que, en cas que la situació sanitària no permeta grans reunions, el VIII Congrés Nacional puga celebrar-se per delegats. La proposta ha tirat avant amb un 61,54% per cent dels vots, segons ha explicat el Bloc en un comunicat.

La secretària General del BLOC-Compromís, Àgueda Micó, s'ha mostrat "satisfeta" amb el resultat i ha afirmat "que la gent del BLOC ja té ganes d'iniciar la revolució valencianista".

"És important que el Congrés Nacional del BLOC, que pretén refundar el valencianisme polític, es puga fer amb totes les mesures sanitàries possibles, perquè el màxim de gent possible puga participar aqueix dia, però, sobretot, en la part precongressual en els col·lectius locals i comarcals on realment es produeix del debat sobre el contingut del Congrés i les esmenes a les ponències, seguint la nostra tradició de democràcia deliberativa i profunda", ha indicat.

L'esmena al reglament precongressual proposa en el seu article segon que totes les persones que vulguen ser delegades hauran de manifestar la seua voluntat de ser-ho abans del dia 16 de maig. La proporció de representativitat, afig l'esmena, serà d'una persona delegada per cada quatre militants de cada col·lectiu i el total de membres del VIII Congrés Nacional mai podrà ser inferior a una quarta part de la militància, com estableixen els estatuts del BLOC-Compromís.

Serà la Comissió Organitzadora del Congrés (COC) qui establirà el procediment d'elecció de les persones delegades mitjançant un reglament i en cas que en un col·lectiu hi haja més sol·licitants que delegats assignats es procedirà a l'elecció en el si del col·lectiu.

La presidenta de la COC, Elena López Blat, avisa que "la voluntat de la COC és la de realitzar un Congrés Nacional assembleari si la situació sanitària a la fi de juny és molt favorable, no obstant això cal posar en marxa tots els mecanismes que tenim a l'abast perquè es puga dur a terme la celebració".

BLOC I PAÍS DEMANA CONSENSUAR UN MODEL

El corrent de Bloc i País ha criticat, en un comunicat, que el model d'elecció per delegats "sols ha rebut el 61% dels vots", un marge que considera "molt estret", i ha demanat consensual la fórmula del congrés.

En aquest sentit, ha retret que el model de delegats era "l'única proposta entre les quals es podia triar" perquè l'alternativa presentada per Bloc i País "ha sigut vetada per part de la direcció".

Per al coordinador de Bloc i País, Vicent Fernández i Capella, "aquest marge tan estret per a aprovar les regles del joc del Congrés mostra que la direcció està enrocada i tancada en una postura que no aspira a convéncer ni respectar cap minoria". "Un partit amb força no es construeix en base de laminar i vetar l'oposició interna i aconseguir suports tan minsos per a l'aprovació de coses tan bàsiques i fonamentals", ha criticat.

Aquest és un aspecte que hauria de buscar sempre i com quasi obligació el màxim consens possible, ja que són les regles del joc mitjançant les quals debatrem i participarem democràticament en el disseny i la construcció del nostre partit per als pròxims quatre anys".

Així mateix, ha defensat la proposta de Bloc i País d'una votació universal per a designar a l'Executiva Nacional "mentre es posposa el debat ideològic" --com el canvi de nom, que considera que es votarà "cames ajudeu-me"-- per a "quan la pandèmia ho permeta". Així, ha demanat a la direcció "rectificar i obrir una ronda de diàleg per a arribar a un consens" en el model de congrés".

Arxivat a:

Destacats