El Consell incorpora un "Panell d'especialistes" per a definir les directrius de l'Agenda Urbana Valenciana

La Conselleria de Política Territorial coordinarà el treball de prop de 50 professionals de diferents camps

Guardar

200922_Expertos_AUV
200922_Expertos_AUV

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha incorporat un "Panell d'especialistes", amb prop de 50 professionals de diferents camps com a arquitectura, urbanisme, geografia, sostenibilitat, estudis de gènere i sociologia, entre altres, per a definir les directrius de l'Agenda Urbana Valenciana, AUV.

Segons ha explicat el conseller de Política Territorial, Arcadi España, "la funció d'aquest grup d'experts i expertes és afegir, complementar i diversificar les seues perspectives i incloure les seues aportacions al procés ja iniciat de l'Agenda Urbana Valenciana".

Així, s'ha incorporat agents de l'administració local i de l'àmbit professional i acadèmic, tècnics de diferents àrees de la Generalitat i una representació de responsables d'altres agendes urbanes de diferents territoris de l'estat.

D'aquesta manera, ha afegit Arcadi España, "s'ha posat en marxa el treball col·laboratiu amb el qual concretar l'estructura, els temes crítics i la metodologia que haurà de definir la redacció de l'Agenda Urbana Valenciana".

En aquest sentit, el conseller ha explicat que "des de la Conselleria considerem fonamentals els treballs previs a la redacció de l'AUV que han de determinar l'abast d'aquest document estratègic per a la consecució dels objectius de sostenibilitat urbana. Per això, aquesta etapa s'està duent a terme amb el suport de professionals externs que coordinaran i recopilaran tota la informació elaborada en un document que servirà de base per a la convocatòria del concurs per a la redacció participada de l'Agenda Urbana Valenciana".

Així mateix, Arcadi España ha recordat que aquest procés, previ a la licitació de la redacció de l'AUV, va començar amb un intens treball transversal entre les diferents direccions generals implicades de les Conselleries de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, coordinades des de la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

Amb el resultat d'aquesta fase, es treballarà per a tancar el document base, i està previst que es realitze una jornada de presentació dels resultats que serà prèvia a la previsible licitació de la redacció de l'AUV a la fi d'any.

Com ha assenyalat el conseller, "l'Agenda Urbana Valenciana està concebuda com un instrument útil, rigorós i participatiu que determine un full de ruta cap al futur de les ciutats de la Comunitat perquè aconseguisquen la resiliència necessària i puguen adaptar-se als grans reptes de futur i garantir la seua sostenibilitat".

En aquest context el conseller de Política Territorial ha reivindicat el dret a la ciutat, "el dret de tots els ciutadans a viure a la seua ciutat d'una manera digna, amb accés a l'habitatge, a l'educació, als serveis públics, a les polítiques de benestar, a la mobilitat, aqueix dret a la ciutat és un dels objectius principals que cal aconseguir amb l'Agenda Urbana".

Una vegada aprovada, l'Agenda Urbana Valenciana podrà servir de guia per al conjunt de polítiques urbanes en la Comunitat Valenciana a través de plans, projectes o canvis normatius que resulten necessaris per a aconseguir els objectius que es proposen.

Arxivat a:

Destacats