El Consell impulsa Parc Sagunt amb la millora dels accessos que augmentaran la connectivitat, la seguretat viària i el creixement cap a la segona fase

Els consellers d'Obres Públiques i Hisenda visiten les obres d'accés al parc que permetran estalviar als vehicles pesants 1600 km a l'any, la qual cosa suposa deixar d'emetre 820 tones a l'any de CO₂

Guardar

1201215_FOTO_Accesos_Parc_Sagunt
1201215_FOTO_Accesos_Parc_Sagunt

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, en la seua visita a les obres de la rotonda d'accés a Parc Sagunt, han valorat l'impuls que la Generalitat ha donat a aquest parc empresarial amb el treball conjunt entre les diferents administracions i el suport dels agents econòmics.

En aquest sentit, Arcadi España ha assenyalat que Parc Sagunt "és la demostració que, quan l'Administració de la Generalitat juntament amb l'Ajuntament de Sagunt i el Govern d'Espanya treballen juntes aliades amb el sector empresarial, l'economia creix i es generen llocs de treball".

Per al titular d'Obres Públiques "cal continuar fent passos com ho demostra l'execució de la rotonda d'accés a Parc Sagunt, que amb una inversió d'1.170.000 euros no sols millorarà la connectivitat de tot el polígon, sinó que permetrà estalviar als vehicles pesants 1600 quilòmetres a l'any, la qual cosa suposa deixar d'emetre 820 tones a l'any de CO₂". "En definitiva, - ha afegit Arcadi España-, "és una actuació d'infraestructures que millora la connectivitat, l'accessibilitat i la seguretat viària i que permetrà el creixement cap a Parc Sagunt II".

A més, ha destacat que l'any vinent serà molt important perquè "Parc Sagunt es transformarà en una empresa pública de la Generalitat per a promocionar el sòl industrial al llarg de tota la Comunitat Valenciana".

Per part seua, Vicent Soler ha assenyalat que "el projecte de Parc Sagunt va estar abandonat durant anys, tant per la falta de suport de l'anterior Govern central com de l'anterior Consell" i ha incidit en què gràcies a l'aposta de la Generalitat, "hem aconseguit revitalitzar el projecte i convertir-lo en una gran oportunitat per a avançar en la recuperació econòmica".

"Quan arribem al Consell ens trobem amb un projecte a la vora del concurs i que generava una gran inseguretat per a qualsevol potencial inversor que pogués estar interessat", ha lamentat Soler, per a qui "Parc Sagunt és l'exemple perfecte de l'aposta que està realitzant aquest Consell pel sòl logístic, industrial i terciari de la Comunitat Valenciana. "És una de les actuacions econòmic-industrial més importants escomeses per la Generalitat des del començament d'aquesta legislatura", ha assegurat.

Millor accés i connectivitat

Les obres de 'Millora de la Seguretat Viària en el PK 4+000 de la Carretera CV-309, T.M. Sagunt', que han visitat els consellers juntament amb l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, consisteixen en la construcció d'una intersecció tipus glorieta per a moderar la velocitat en el tram, reordenar les connexions amb Parc Sagunt I amb un increment de la seguretat viària i completar la intersecció actual dotant-la dels moviments a esquerra.

Així mateix està previst que aquesta actuació es modifique amb el desenvolupament de Parc Sagunt II, moment en el qual serà necessària la transformació de la intersecció giratòria projectada en un enllaç a diferent nivell, compatible amb el futur accés ferroviari al port. Totes les connexions amb la calçada anular es projecten amb dos carrils, mantenint-se els ramals de gir directe per a l'entrada a Parc Sagunt des de València i per a la sortida del recinte empresarial cap al nord.

Destacats