El Consell destinarà 20 milions per a un Pla d'Ocupació específic per a dones

2.000 dones es beneficiarà d'aquest pla d'ocupació que impulsarà Labora

Guardar

Una usuària entra en una de les oficines Labora
Una usuària entra en una de les oficines Labora

Labora prepara un Pla d'Ocupació específic per a les dones, que actuarà tant en el sector públic com privat, amb l'objectiu de millorar la taxa d'ocupabilitat, així com incentivar l'accés de les dones a aquells sectors en els quals està infrarepresentada, com és el cas de les enginyeries. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control en Les Corts d'aquest dijous.

"El gran objectiu, per al qual mobilitzarem 20 milions d'euros que beneficiaran a unes 2.000 dones, és trencar els nínxols de gènere, les cultures i inèrcies del mercat laboral que continuen sent un fre per a la igualtat entre homes i dones", ha explicat Puig.

D'aquesta manera, en el sector privat no només s'incentivarà la contractació de les dones en aquells sectors en els quals hi haja una infrarepresentació, sinó que s'incentivarà l'accés a llocs intermedis o de direcció en totes les empreses, posant especial atenció en aquells sectors tradicionalment feminitzats, però els llocs directius dels quals continuen estant ocupats per homes.

A més, en el cas de les dones que no compten amb qualificació, s'impulsarà un programa de formació dual que els brindarà una oportunitat d'ocupació a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge, més un certificat de professionalitat.

Quant al sector públic, aquest Pla d'Ocupació de Labora actuarà sobre la base de dues línies estratègiques: la incorporació de dones aturades de llarga duració, però amb perfil qualificat, "amb l'objectiu de facilitar la seua reconnexió amb el mercat laboral"; i, d'altra banda, es posarà en marxa programes mixtos d'ocupació més formació per a aquelles dones sense qualificació. Aquest programa els atorgarà un certificat de professionalitat.

"Volem que el desenvolupament d'aquest Pla d'Ocupació per a Dones siga un esforç comú de totes les administracions, inclosos els ajuntaments i les diputacions", ha conclòs el president.

Destacats